ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Οικογένεια: Το Προπύργιο του Έθνους

Η οικογένεια είναι το κύτταρο της κοινωνίας και όπως η καλή φυσική υγεία μας εξαρτάται από τα υγιή κύτταρα. Αν η κοινωνία μας θα είναι υγιής εξαρτάται από την ηθική υγεία της οικογένειας.Στις μέρες μας, διαπιστώνουμε ότι η σύγχρονη οικογενειακή ζωή κλονίζεται και σείεται στα θεμέλια της.

του Γεωργίου Σ. Κανταρτζη

Αρκεί να ρίξεις μια ματιά στα ΜΜΕ για να γνωρίσεις τις καθημερινές βδελυγμίες και βαρβαρότητες. Ακούγοντας τους κοινωνιολόγους και διαβάζοντας ή βλέποντας τις υποθέσεις των τηλεοπτικών, θεατρικών και κινηματογραφικών έργων, τα διάφορα συγγράμματα, επισκεπτόμενος τα δικαστήρια καταλήγεις ότι η κοινωνία είναι θύμα μιας διαβρωτικής πληγής, που έχει προσβάλει ανησυχητικά το σώμα της οικογένειας.

Όταν ο άνθρωπος έχει μολυσμένο αίμα τότε βγάζει εξανθήματα. Και το πρόσωπο της κοινωνίας σήμερα είναι κατάσπαρτο από εξανθήματα, γιατί το αίμα της είναι ακάθαρτο, μολυσμένο.

Από αρρωστημένες οικογένειες έχει μεταγγιστεί αίμα χαλασμένο στην κοινωνία. Όλοι παραδεχόμαστε ότι ο κόσμος μας είναι βαριά άρρωστος. Τα φάρμακα που προτείνουν οι διάφοροι μεγαλόσχημοι σωτήρες είναι πολλά αλλά μοιάζουν με έμπλαστρο σε ξύλινο πόδι.

Το επείγον πρόβλημα της κοινωνίας σήμερα είναι η θεραπεία της οικογενειακής ζωής. Πολλοί φρονούν ότι η θεραπεία μπορεί να έρθει από τις κυβερνήσεις, τους πολιτικούς, τους επιστήμονες, τους πανεπιστημιακούς, τον τύπο, την εκκλησία. Όλα αυτά μπορεί να παίξουν κάποιο ρόλο αλλά εκεί που πραγματικά κατεργάζεται το μέλλον της ανθρωπότητας είναι η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Είναι το τελευταίο προπύργιο της τάξης, της κοινωνίας, του κράτους, της θρησκείας.
Και η σημερινή κατάσταση είναι ιδιαίτερα φρικτή γιατί η οικογένεια είναι βαριά άρρωστη.

Αν θα συνοψίζαμε σε τρεις λέξεις το μυστικό που εξασφαλίζει μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή είναι οι εξής: ΠΙΣΤΗ, ΟΜΟΝΟΙΑ, ΑΦΟΣΙΩΣΗ. Κι αν θα διαλέγαμε τρεις οικογένειες που σχετίζονται με τον Ιησού Χριστό θα τις επιλέγαμε από την : ΚΑΝΑ, ΝΑΖΑΡΕΤ, ΒΗΘΑΝΙΑ. Στο σημερινό άρθρο θα δούμε τον γάμο στην ΚΑΝΑ.

Ένα ζευγάρι παντρεύεται και προσκαλεί τον Ιησού Χριστό. Αυτός ανταποκρίνεται και πηγαίνει στον γάμο, παίρνοντας μαζί Του την άγια μητέρα Του και τους μαθητές Του. ΄Οταν το ζευγάρι βρέθηκε σε αμηχανία, ο Χριστός έκανε το πρώτο θαύμα. Το πρώτο Του θαύμα δεν το έκανε στον ναό ή σε κάποια άλλη θρησκευτική εκδήλωση αλλά σ’ ένα γάμο. Το σημαντικό στο περιστατικό αυτό είναι ότι το ζευγάρι προσκάλεσε τον Ιησού στον γάμο.

Σήμερα χιλιάδες ζευγάρια στον γάμο τους προσκαλούν τους φίλους και συγγενείς, αλλά πόσοι προσκαλούν τον Ιησού Χριστό, ακόμη και απ’ αυτούς που λένε ότι είναι συνειδητοί χριστιανοί;

Όταν θεσπίστηκε ο πολιτικός γάμος, λίγοι «τολμούσαν» να παντρευτούν στο Δημαρχείο, για να μην θεωρηθούν αποσυνάγωγοι και η Εκκλησία καμάρωνε. Σήμερα, διαβάζουμε σε στατιστική: «το 2014 πολιτικοί γάµοι 30.970 και θρησκευτικοί και ιερολογήσεις 29.509. Το 2018 θρησκευτικοί πάνω από 30.000 γάµοι και ιερολογήσεις και πολιτικοί σχεδόν 25.000». Τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε και το σύμφωνο συμβίωσης. Βέβαια, μπορεί ένας γάμος να γίνει στην εκκλησία με όλη τη λαμπρότητα κι όμως να μην έχει προσκληθεί ο Χριστός. Μια ξένη παροιμία λέει: Ταξιδεύεις κάνε μια προσευχή. Ταξιδεύεις στη θάλασσα; προσευχήσου δυο φορές. Παντρεύεσαι; προσευχήσου 100 φορές! Πόσο διαφορετική θα ήταν η κοινωνία μας αν σε περισσότερους γάμους ήταν προσκαλεσμένος ο Χριστός και το ζευγάρι προσεύχονταν 100 φορές!

Τι είναι γάμος; Ο κόσμος λέει: «Το πρώτο βήμα προς το διαζύγιο. Μια εταιρία περιορισμένης διάρκειας. Ένα παζάρι αγοροπωλησίας».

Για τους πιστούς: Είναι θείος θεσμός και αυτοί που πρόκειται να παντρευτούν πρέπει να εμφορούνται με αρχές χριστιανικές.

Τίποτε άλλο δεν πρέπει να μπει στην πρώτη θέση (θέσεις, οικονομικά, προίκα κ.ά.), παρά το πνευματικό καλό του ζευγαριού.

Αν βάλουμε πρώτα μια προαγωγή, μερικά εκατομμύρια (λίρες τα έλεγαν κάποτε), τότε μπορεί να πάθετε αυτό που έπαθε μια κοπέλα. Ο αγαπημένος της ήταν πλούσιος αλλά άνθρωπος των καμπαρέ και του ποτού. Οι γονείς και ο ποιμένας ήθελαν να αποτρέψουν τον γάμο αυτό γιατί δεν θα είχε η κόρη αυτή ευτυχισμένη οικογένεια. Αυτή ήταν τυφλωμένη από την τεράστια περιουσία του νεαρού, που συχνά έλεγε:

«Αυτό είναι όλο. Χρειάζεται και κάτι για το μάτι». Ο γάμος έγινε. Δεν πέρασε και πολύς καιρός και η νεαρή σύζυγος ήρθε ξυλοφορτωμένη από τον μεθυσμένο άνδρα της με πρησμένο μάτι, στον ποιμένα. Κι εκείνος της είπε: «Παιδί μου δεν είχες πει ότι χρειαζόταν και κάτι για το μάτι!»

Χωρίς τον Χριστό στο τιμόνι της οικογένειας δεν υπάρχει ευτυχία και σταθερότητα στον γάμο. Στα σημερινά σπίτια βλέπουμε πανάκριβα έπιπλα, χαλιά, ωραίους κήπους, αλλά καλές συνήθειες του παρελθόντος δεν υπάρχουν πια. Αντί για την πρωινή μελέτη της Βίβλου και προσευχή παίζει η ΤΙ ΒΙ με τους πρωινούς αστέρες των ειδήσεων και ακολουθούν τα σκουπίδια των πρωινάδικων…

Η οικογένεια από χριστιανική έχει μεταβληθεί σε ειδωλολατρική. Η κατάσταση είναι τραγική. Κάθε μέρα νέα ρήγματα ανοίγουν στην οικογένεια, ακόμη και στη χριστιανική. Παντρεύονται οι νέοι χωρίς σοβαρή σκέψη και κάνουν οικογένειες και δημιουργούν δράματα. Αποφεύγουν να κάνουν παιδιά και αν κάνουν τα αφήνουν απροστάτευτα. Και τα διαζύγια αυξάνουν με ιλιγγιώδη ρυθμό.

Η κοινωνία μας έχει τα χάλια της εξαιτίας της αρρωστημένης οικογένειας. Ο Χριστός και το Ευαγγέλιο έχουν μπει στο ράφι, μάλλον έχουν εξοριστεί από τη ζωή της οικογένειας. Αν θέλουμε η οικογένεια να βρει την παλιά της αίγλη, πρέπει να φέρουμε τον Χριστό πίσω ως Βασιλιά της οικογένειας.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]