ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Στο υπουργείο και στον εισαγγελέα το καμίνι στον Πλαταμώνα

Μαίνονται οι αντιδράσεις κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Πλαταμώνα σε ό,τι αφορά καμίνι παραγωγής κάρβουνου που λειτουργεί στην περιοχή με αποτέλεσμα καπνοί να «πνίγουν» το τουριστικό θέρετρο της ΠιερίαςΤο θέμα επεσήμανε ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Κέλλας στον αρμόδιο υφυπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Αμυρά και στον γενικό γραμματέα Δασών, Κωνσταντίνο Αραβώση, τονίζοντας μεταξύ άλλων 

πως «το νέφος θέτει σε κίνδυνο ιδιαίτερα την υγεία όσων αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα και ανήκουν εν γένει σε ευάλωτες ομάδες, ενώ καθιστά αδύνατη την παραμονή στους εξωτερικούς χώρους των μαγαζιών, μειώνοντας την κίνηση στην εστίαση και ζημιώνοντας τον τουρισμό».

Από την πλευρά του ο κ. Αμυράς, κατά την ανακοίνωση που ακολούθησε, «δεσμεύτηκε ότι ο κρατικός μηχανισμός θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες για την προστασία της υγείας των πολιτών».

ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Την ίδια ώρα, με ενυπόγραφη επιστολή τους προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τον Δήμο Δίου – Ολύμπου και το Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου, ιδιοκτήτες κατοικιών στον Νέο Παντελεήμονα και στον Πλαταμώνα καταγγέλλουν πως «η λειτουργία της επιχείρησης αυτής, η οποία δεν διαθέτει την απαιτούμενη απόσταση τόσο από τις κατοικίες μας όσο και από την δασική έκταση και δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε εμάς τους καταγγέλλοντες και τις οικογένειες μας.

Συγκεκριμένα από τη δραστηριότητα αυτή του καταγγελλόμενου παράγεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας πυκνός καπνός και αναδύεται έντονη μυρωδιά κάρβουνου, η οποία ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου σκεπάζει όλη την περιοχή, με αποτέλεσμα όλες οι κατοικίες και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια από την περιοχή της εγκατάστασης και μέχρι τη θάλασσα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα και οι κάτοικοι και ένοικοι της περιοχής αυτής να υποφέρουμε – εν μέσω αποπνικτικής ζέστης – και να μη μπορούμε να αερίσουμε επαρκώς τις οικίες μας, να μην μπορούμε καθίσουμε στα μπαλκόνια μας, να μην μπορούμε να ανοίξουμε έστω τα παράθυρα μας ή να απλώσουμε τα ενδύματά μας. Ειδικά τις νυχτερινές ώρες το σύννεφο καπνού και κυρίως η έντονη και αποπνικτική οσμή κατευθύνεται προς τη θάλασσα και εμποδίζει την χρήση των οικιών και επιχειρήσεών μας κατά τους καλοκαιρινούς αυτούς μήνες».

Οι υπογράφοντες την επιστολή ζητούν τη «μεταφορά της επιχείρησής του σε περιοχή μη κατοικημένη, μακριά από τις οικίες μας και τις επιχειρήσεις μας, καθώς δεν είναι δυνατόν να του έχει επιτραπεί η λειτουργία μιας επιχείρησης με τέτοια δραστηριότητα και με τέτοιο αντίκτυπο σε τουριστική περιοχή και στο περιβάλλον στο συγκεκριμένο σημείο».

Δείτε φωτογραφίες από το καμίνι:

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]