ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Το σύστημα Xaver 1000 ανιχνεύει ανθρώπους και αντικείμενα πίσω από τοίχους


Photos courtesy Camero and P. Valpolini


Μια νέα ισραηλινή στρατιωτική τεχνολογία επιτρέπει στους χρήστες να εντοπίζουν αντικείμενα και ανθρώπους πίσω από τοίχους με τη βοήθεια ενός αλγόριθμου παρακολούθησης που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη.


Το σύστημα Xaver 1000, που παράγεται από την ισραηλινή εταιρεία Camero-Tech, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση Eurosatury 2022 στο Παρίσι, σύμφωνα με το Business Insider.

Αποτελεί μέρος της οικογένειας προϊόντων «See Through Walls» που και παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για αντικείμενα και ανθρώπους που κρύβονται πίσω από τοίχους.

Το Xaver 1000 είναι ένα «ουσιώδες σύστημα» για στρατιωτικούς, υπηρεσίες επιβολής του νόμου, αλλά και ομάδες έρευνας και διάσωσης (σεισμούς).

Η εταιρεία λέει επίσης ότι είναι ένα νέο εργαλείο για τακτικές επιχειρήσεις, καθώς μπορεί να ανιχνεύσει την παρουσία ζωής στα δωμάτια, τον αριθμό των ατόμων και την απόστασή τους από το σύστημα, το ύψος και τον προσανατολισμό του στόχου και τη γενική διάταξη ενός χώρου.

Η τεχνολογία μπορεί να εμφανίζει ζωντανά πράγματα πίσω από τοίχους σε τόσο υψηλή ανάλυση που μπορεί να ανιχνεύσει εάν ένα άτομο κάθεται, στέκεται ή ξαπλώνει, ακόμα κι αν έχει μείνει ακίνητο για σημαντικό χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, μέρη του σώματος είναι επίσης ανιχνεύσιμα, ισχυρίζεται η εταιρεία.
Είναι εύκολο στη χρήση και απαιτεί ελάχιστη εκπαίδευση, απαιτώντας μόνο έναν χρήστη να χρησιμοποιήσει μια απλή διεπαφή σε μια ενσωματωμένη οθόνη αφής 10,1 ιντσών.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, αυτή η τεχνολογία μπορεί να διεισδύσει στα πιο κοινά δομικά υλικά, δήλωσε επίσης η Camero-Tech.

Πηγή: Μιχαέλα Λαμπρινίδου ertnews.gr


Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]