ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Η UEFA στηρίχθηκε στα λόγια του “φιλόσοφου Ερίκ Καντονά” στη δίκη για τη European Super League
Η UEFA κατέθεσε και μέσω υπομνήματος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου, στη δίκη για τη European Super League, στηρίζοντας τη θέση της μεταξύ άλλων σε λόγια του “φιλοσόφου Ερίκ Καντονά”, όπως εξήγησε.

Η δίκη για τη European Super League στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο άρχισε, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους να έρχονται αντιμέτωπες με όλους τους φορείς του ποδοσφαίρου, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, για το αν έχουν δικαίωμα να δημιουργήσουν μία δική τους διοργάνωση ή μπορεί να ισχύει το μονοπώλιο της UEFA.

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία κατέθεσε στη δεύτερη μέρα της εκδίκασης, την Τρίτη, υποστηρίζοντας ότι τέτοιες απόπειρες ενέχουν “σοβαρά και δριμύ ρίσκα” για όλα τα αθλήματα στην Ευρώπη και πως “βρίσκουν κίνητρο στην απληστία”.

“Ως διοικητικός αθλητικός οργανισμός, η UEFA εκτελεί τις λειτουργίες που της ανατίθενται με αμεροληψία και σύμφωνα με αρχές εξίσου βασικές στον αθλητισμό όπως και στην ευρωπαϊκή κοινωνία: ότι ο ανταγωνισμός πρέπει να είναι ανοικτός σε όλους και ότι η αξία και όχι τα χρήματα πρέπει να καθορίζουν αποτέλεσμα”.

Μάλιστα, το υπόμνημα της UEFA καταλήγει “με δηλώσεις του ποδοσφαιριστή και φιλοσόφου Ερίκ Καντονά”, ο οποίος στο παρελθόν είχε πει ότι “δεν γίνεται να είσαι πρωταθλητής χωρίς μόχθο”.

Η UEFA δεν στόχευσε μόνο τους τρεις συλλόγους που παραμένουν ενεργοί στο πρότζεκτ της European Super League.

Υπογράμμισαν και τη στενή και ισχυρή βοήθεια στη δημιουργία της από την οικογένεια Γκλέιζερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και από τη Fenway Sports Group της Λίβερπουλ, έστω κι αν αργότερα οι δύο ιδιοκτήτες απολογήθηκαν επειδή εντάχθηκαν στο αρχικό πρότζεκτ.

Η υπόθεση δεν θα κλείσει άμεσα. Εκτιμάται ότι το δικαστήριο του Λουξεμβούργου θα καταλήξει σε απόφαση το 2023.


Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]