ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Ουκρανία: Το Κίεβο ανακοίνωσε την άφιξη των πρώτων εκτοξευτών MLRS! – Μόσχα: «Θα απαντήσουμε»


Ρωσικά ΜΜΕ: «Θα φτάσουμε μέχρι την Βαρσοβία εάν...»

Σε μια κίνηση αιφνιδιασμού το ΝΑΤΟ έστειλε το πλέον ισχυρό σύστημα ΠΕΠ στην Ουκρανία, το γνωστό MLRS το οποίο υπηρετεί και στον ΕΣ. Την άφιξη των πρώτων εκτοξευτών επι ουκρανικού εδάφους ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Oleksii Reznikov.


Πρόκειται για το δεύτερο σύστημα ΠΕΠ που στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία μετά την παράδοση 4 εκτοξευτών και στη συνέχεια άλλων 8 τον Ιούνιο.


Τώρα το Κίεβο επιβεβαιώνει πως τα πρώτα συστήματα MLRS βρίσκονται επί ουκρανικού εδάφους. Τον περασμένο Ιούνιο η Βρετανία είχε ανακοινώσει ότι θα έστελνε τρία συστήματα M270. Στη συνέχεια η Γερμανία υποσχέθηκε να στείλει τρία MARS II (έκδοση του MLRS), ενώ στις 29 Ιουνίου η Νορβηγία ανακοίνωσε ότι θα προμήθευε με τρία συστήματα MLRS τα οποία βρίσκοντας σε αποθήκευση, με την υπόσχεση ότι θα έστελνε ακόμη τρία.
pronews.gr
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν ανοίκειες πηγές πρόκειται για 6 συστήματα M270B και 3 MARS II.

Είναι άγνωστο τώρα ποια είναι τα συστήματα που έφτασαν στην Ουκρανία και από ποια χώρα, αλλά η Ρωσία βλέπει με οργή τις κινήσεις του ΝΑΤΟ.

Η παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης Rossiya-1, Olga Skabeyeva, δήλωσε ότι εάν οι ΗΠΑ στείλουν ρουκέτες στην Ουκρανία με βεληνεκές 300 χλμ. τότε η Ρωσία θα φτάσει στη Βαρσοβία.                   pronews.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]