ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Τεράστια αλλαγή στο Facebook – Τι επιτρέπει στους χρήστες να έχουν

Facebook: Σε μια αλλαγή που αφορά στον αριθμό των προφίλ που είναι δυνατόν να έχει ο κάθε χρήστης προχώρησε η Meta.

Συνεχίζονται οι αλλαγές στη γνωστή πλατφόρμα μετά τις αποφάσεις της διοίκησής της.Συγκεκριμένα, η Meta Platforms Inc. θα αρχίσει να επιτρέπει σε περισσότερους χρήστες να δημιουργούν πολλαπλά προφίλ με τους λογαριασμούς τους στο Facebook.

Αυτό το κάνει για να ενθαρρύνει τις δημοσιεύσεις και τις κοινοποιήσεις στην πλατφόρμα, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη (14/07).

Facebook: Ποια η αλλαγή που αποφασίστηκε

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Bloomberg, στο πλαίσιο μιας δοκιμής, ορισμένοι χρήστες του Facebook θα μπορούν να δημιουργήσουν έως και τέσσερα επιπλέον προφίλ και το καθένα από αυτά δεν θα χρειάζεται να περιλαμβάνει το πραγματικό όνομα ή την ταυτότητα του ατόμου.

Οι χρήστες θα μπορούν, ειδικότερα, να έχουν ένα για φίλους και ένα άλλο για συναδέλφους και το κάθε προφίλ να έχει το δικό του newsfeed (ροή ειδήσεων). Βέβαια, οι χρήστες θα μπορούν να σχολιάζουν ή να κάνουν like σε μια άλλη ανάρτηση μόνο με ένα προφίλ.

Έτσι, λοιπόν, η Meta εντείνει τις προσπάθειές της για να προωθήσει τη συμμετοχή των χρηστών στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο, η ανάπτυξη του οποίου επιβραδύνεται ειδικά μεταξύ των νεότερων ηλικιών. Το Facebook έχει προσφέρει στο παρελθόν τη δυνατότητα για πολλαπλά προφίλ, αλλά με πιο περιορισμένο τρόπο.


Τα δημόσια πρόσωπα, για παράδειγμα, είχαν τη δυνατότητα να διαχειρίζονται πολλαπλά προφίλ για χρόνια και η εταιρεία έχει, επίσης, επιτρέψει στους χρήστες να δημιουργήσουν διαφορετικά προφίλ για το φοιτητικό δίκτυο στο οποίο ανήκουν ή για τις διαδικτυακές γνωριμίες (dating).
Facebook: Έτσι θα λειτουργήσει η αλλαγή που έρχεται

Τα πρόσθετα προφίλ πρέπει, όπως είναι λογικό, να συμμορφώνονται με τις πολιτικές περιεχομένου του Facebook και θα συνδέονται με τον βασικό λογαριασμό ενός χρήστη, πράγμα που σημαίνει ότι οι παραβιάσεις των κανόνων σε ένα προφίλ θα επηρεάζουν και τα υπόλοιπα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η εταιρεία.

Κατά το λανσάρισμα των φοιτητικών προφίλ, τα στελέχη της Meta ανέφεραν ότι οι χρήστες ήθελαν να αλληλεπιδρούν γύρω από ενδιαφέροντα που ήταν πιο συγκεκριμένα σε σχέση με αυτά που μπορεί να έχουν εκτός του φοιτητικού δικτύου τους.


Ακόμα, με τα πολλαπλά προφίλ, το Facebook ελπίζει ότι οι χρήστες θα δημιουργήσουν ξεχωριστές «ταυτότητες» για τα διάφορα ενδιαφέροντά τους, όπως είναι τα παιχνίδια, τα ταξίδια ή το φαγητό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας.

Η δοκιμή της εν λόγω λειτουργίας δεν θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο η Meta υπολογίζει τα μηνιαία ή τα ημερήσια σύνολα των ενεργών χρηστών της, τα οποία αναφέρονται στις οικονομικές εκθέσεις της εταιρείας.

Η προσπάθεια δημιουργίας πολλαπλών προφίλ είναι απλώς μια προσωρινή δοκιμή, στην οποία συμμετέχουν ορισμένοι χρήστες των ΗΠΑ και κάποιοι από μερικές άλλες χώρες.

Έρχεται instagram επί πληρωμή

Σταθερή στην υπόσχεσή της να προσφέρει συνδρομητικές υπηρεσίες στο Instagram, η πλατφόρμα αναπτύσσει περαιτέρω το επί πληρωμή μοντέλο. Συγκεκριμένα, οι δημιουργοί περιεχομένου θα μπορούν πλέον να προσφέρουν φωτογραφίες και Reels μόνο στους συνδρομητές τους.

Το περιεχόμενο θα έχει ένα μωβ σήμα με ένα στέμμα για να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα και σύμφωνα με τον επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri, αυτό το χαρακτηριστικό ήταν αυτό που ζητούσαν περισσότερο οι δημιουργοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Επιπλέον, θα υπάρχει ένα chat αποκλειστικά για τους συνδρομητές. Οι influencers θα μπορούν να συμμετέχουν σε chats με έως και 30 subscribers και το chat θα λήγει μετά από 24 ώρες. Οι subscribers θα έχουν και πρόσβαση σε μία ειδική καρτέλα στο προφίλ του δημιουργού όπου θα βρίσκουν όλο το paywall περιεχόμενο.


Έως τώρα στο συνδρομητικό μοντέλο του Instagram έχουν πρόσβαση δεκάδες χιλιάδες δημιουργοί στις ΗΠΑ, επιτρέποντάς τους να χρεώσουν τους fans έως και $100 το μήνα για αποκλειστικό περιεχόμενο.


newsme.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]