ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Κατερίνη: Μια αγκαλιά για την Τρίτη e-λικίαTοΔικαίωμα στην ισότιμη πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας τέθηκε στο επίκεντρο της ανοικτής εκδήλoωσης, που με μεγάλη ανταπόκριση πραγματοποιήθηκε χθές το πρωί, στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης, από την μη κερδοσκοπική οργάνωση People Behind σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης, τον Οργανισμό Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) και τη ΔΗ.ΚΕ.ΔΗΚ.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ανοιχτή συζήτηση με το κοινό σχετικά με τον ψηφιακό αλφαβητισμό των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ παρουσιάστηκε η ψηφιακή εφαρμογή «Αγκαλιά 65+», που δημιουργήθηκε από την ΑΜΚΕ InterMediaKT, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τα δικαιώματα των ατόμων άνω των 65 ετών.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το ντοκιμαντέρ: «Μια αγκαλιά για την Τρίτη e-λικία», όπου άτομα άνω των 65 ετών μιλούν με ειλικρίνεια και χιούμορ για το πώς ήρθαν (ή δεν ήρθαν) σε επαφή με τους υπολογιστές αλλά τον τρόπο με τον οποίον η ψηφιοποίηση του κράτους και των υπηρεσιών έχει αλλάξει τη ζωή τους.
Τον χαιρετισμό του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου μετέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Δήμου Κατερίνης Γιώργος Τσιαλός, ενώ παρέστησαν ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΚ, Αστέριος Μπουσνάκης, ο αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΚ Δημήτρης Ζησιμόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Ευστάθιος Κεραμιδιώτης κ.α. εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων.

Την εκδήλωση συντόνισε η Κατερίνα Σαμαλή, Κοινωνική Επιστήμονας του Δ.Κατερίνης, ενώ εκ μέρους της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης People Behind οι: Μαρία Αστερίου, Μαρία Ηλιοπούλου. Τέλος, εκ μέρους της ΑΜΚΕ InterMedia KT, η Αντωνέλα Κοτσώνη.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]