ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Bloomberg: Η Ρωσία στέλνει λεφτά στην Τουρκία για κατασκευή πυρηνικού σταθμού 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Η Ρωσία χρηματοδοτεί με χρήματα την Τουρκία για να δημιουργήσει πυρηνικό σταθμό με συνολικό προϋπολογισμό 20 δισεκατομμύρια δολάρια, ο οποίος θα βρίσκεται στις ακτές της Μεσογείου, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.
Όπως σημειώνει το bloomberg.com, η βασική χρηματοδότηση γίνεται από την Sberbank που είναι η μεγαλύτερη ρωσική τράπεζα καθώς και από την ρωσική Sovcombank. Παρόλα αυτά, τα χρήματα στην τουρκική θυγατρική Akkuyu Nuclear JSC στέλνονται από την Rosatom Corp και μάλιστα σε δολάρια και όχι τουρκικές λίρες ή ρωσικά ρούβλια.


Ενδεικτικά, την περασμένη εβδομάδα η Rosatom Corp έστειλε στην Akkuyu Nuclear JSC έμβασμα 5 δισ. δολαρίων, ενώ μέχρι και τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας έχουν δρομολογηθεί άλλες δύο μεταφορές χρημάτων.

Σημειώνεται, πως η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού ξεκίνησε το 2018 και αναμένεται να ολοκληρωθεί πλήρως το 2026. Η Rosatom, η οποία ελέγχει το 100% της εταιρείας διαχείρισης του εργοστασίου, έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικής πώλησης του 49% των μετοχών.

Επίσης, με βάση το δημοσίευμα, ανώνυμες πηγές δήλωσαν ότι η μεταφορά των χρημάτων αποτέλεσε ένα «ευχαριστώ» της Ρωσίας προς την Τουρκία για το ρόλο που διαδραμάτισε η δεύτερη στην επανέναρξη των εξαγωγών σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.


newsique_gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]