ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


«Τέλος» οι γάμοι μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου – Τι έχει συμβεί στην αγορά

Γάμοι… τέλος μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου με όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα. Δείτε στο newsme.gr τι έχει γίνει…

Γεμάτος κρατήσεις είναι ο μήνας Σεπτέμβρης με κρατήσεις για γάμους, με αποτέλεσμα διαθεσιμότητα να υπάρχει από Οκτώβριο.


Περίπου 2,5 χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού με τα σκληρά περιοριστικά μέτρα και τα lockdown, και τα κτήματα εκδηλώσεων, οι φωτογράφοι και οι λοιπές ειδικότητες που ασχολούνται με τους γάμους, έχουν πιάσει και πάλι δουλειά.

Δείτε αναλυτικά τι έχει συμβεί…

Γάμοι: Δεν υπάρχουν ελεύθερες ημερομηνίες

Μιλώντας στο MEGA το πρωί της Τρίτης (12/7), ο Γιάννης Χρυσοβιτσιώτης, ιδιοκτήτης κτήματος εκδηλώσεων, επισήμανε ότι μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου, δύσκολα θα βρει ένα ζευγάρι ελεύθερη ημερομηνία για να πραγματοποιήσει τον γάμο του.

«Αναγκαζόμαστε να διώξουμε κόσμο. Ο Σεπτέμβριος είναι γεμάτος μήνας με εκδηλώσεις πρωί και βράδυ, όλες τις ημέρες της εβδομάδας», αναφέρει.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοβιτσιώτη, «είναι μια πολύ καλή χρονιά για όλο τον κλάδο», αφού τα ζευγάρια μετά από δύο χρόνια στον «πάγο», μπορούν πλέον να έχουν τον γάμο των ονείρων τους.


Το κόστος μιας δεξίωσης παραμένει στα ίδια επίπεδα με αυτά προ κορονοϊού, καθώς πρόκειται για προκρατήσεις, ωστόσο αυτό αναμένεται να αλλάξει του χρόνου με αυξήσεις τιμών.

Τα κέντρα εκδηλώσεων, προσαρμοζόμενα στη μετά πανδημίας εποχή, τηρούν τα μέτρα για τη διάδοση του κορονοϊού, με χρήση μασκών και αποστάσεων.
Τα δικαιολογητικά που θα χρειαστείτε για θρησκευτικό γάμο

Μια λίστα για τη γραφειοκρατία πριν από το γάμο, για να μην ξεχάσετε τίποτα και να τα τακτοποιήσετε όλα έγκαιρα και χωρίς άγχος! Πριν φτάσετε στην τέλεση του μυστηρίου χρειάζεστε τα παρακάτω χαρτιά :


1. Πιστοποιητικό γεννήσεως εκδίδεται από τα Κ.Ε.Π. ή το Δήμο στον οποίο ανήκετε. Απαραίτητη η αστυνομική σας ταυτότητα.

2, Πιστοποιητικό αγαμίας, εκδίδεται από την ενορία του καθενός ξεχωριστά, στην οποία διαμένουν τουλάχιστον 3 χρόνια. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοσή του είναι:

Πιστοποιητικό γεννήσεως.
Αστυνομική ταυτότητα.
2 μάρτυρες ασχέτου συγγενείας με τις ταυτότητές τους.
Μία δήλωση του νόμου 105 από του μάρτυρες ότι είστε άγαμοι και δεν σας συνδέει συγγενική σχέση
Ληξιαρχική πράξη στην περίπτωση που έχει προηγηθεί πολιτικός γάμος.
Δια ζευκτήριο από το γραφείο διαζυγίων της αρχιεπισκοπής ή πιστοποιητικό χηρείας στις ανάλογες περιπτώσεις.


3. Δημοσίευση της αναγγελίας του γάμου σας σε ημερήσια εφημερίδα της πόλης, την οποία θα έχετε μαζί σας για την έκδοση της άδειας γάμου. Στην εφημερίδα θα πρέπει να αναφέρετε τα ονόματά σας, τα ονόματα των γονέων σας, τα πατρώνυμα των μητέρων σας και την περιοχή που θα τελεστεί ο γάμος.

4. Παράβολο χαρτοσήμου που θα παραλάβετε από την εφορία τονίζοντας ότι πρόκειται για παράβολο γάμου.

5. Η Άδεια γάμου για να εκδοθεί, θα πρέπει να επισκεφτείτε την εκκλησία στην οποία θα τελεστεί ο γάμος σας με τα εξής δικαιολογητικά:


Πιστοποιητικά αγαμίας
Το φύλλο της εφημερίδας με την αναγγελία του γάμου σας
Το παράβολο και τις αστυνομικές ταυτότητες.
Τα χαρτιά της άδειας γάμου θα ετοιμαστούν από τον εφημέριο και υπεύθυνο ιερέα.

Με όλα τα δικαιολογητικά και τα χαρτιά της άδειας γάμου θα απευθυνθείτε στην οικεία μητρόπολη για να σφραγιστούν από τον υπεύθυνο του Γραφείου Γάμου και να πάρουν την έγκριση.

Η άδεια θα σας δοθεί την ίδια μέρα ή σε μία από τις επόμενες.


Η άδεια γάμου ισχύει έως 6 μήνες, αλλιώς θα χρειαστεί ανανέωση!

Τέλος, πριν από το γάμο, μαζί με την άδεια γάμου θα πρέπει να υπογράψετε δήλωση για το επώνυμο των παιδιών.

Στην περίπτωση που θέλετε να πάρετε το επώνυμο του συζύγου σας θα χρειαστεί να απευθυνθείτε σε κάποια δικαστική αρχή.


newsme.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]