ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Ιαπωνία-εκλογές: Σαρωτική νίκη του κόμματος του δολοφονηθέντος Σίνζο Άμπε


(Toru Hanai, Pool Photo via AP)


Η συντηρητική κυβέρνηση συνασπισμού της Ιαπωνίας προβλέπεται ότι θα αυξήσει την πλειοψηφία της στο στην άνω βουλή του κοινοβουλίου στις εκλογές της Κυριακής, δύο ημέρες μετά τη δολοφονία του Σίνζο Άμπε.


Ο Άμπε, ο μακροβιότερος σύγχρονος ηγέτης της Ιαπωνίας, πυροβολήθηκε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας στη δυτική πόλη Νάρα, σε μια δολοφονία που συγκλόνισε μια χώρα όπου η πολιτική βία και τα εγκλήματα με όπλα είναι σπάνια.

Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (LDP) του πρωθυπουργού Φούμιο Κισίντα, του οποίου ο Άμπε παρέμενε νομοθέτης με μεγάλη επιρροή, και ο νεότερος εταίρος του, το Komeito, είναι σε τροχιά να κερδίσουν 69 έως 83 από τις 125 έδρες που διεκδικούνταν στη Βουλή, από 69 που ήταν προηγουμένως, σύμφωνα με δημοσκόπηση εξόδου του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα NHK.

Οι εκλογές για τη λιγότερο ισχυρή άνω βουλή του κοινοβουλίου αποτελούν συνήθως δημοψήφισμα για την εκάστοτε κυβέρνηση. Η αλλαγή κυβέρνησης δεν ήταν το ζητούμενο, καθώς αυτό καθορίζεται από την κάτω βουλή.

Αλλά η ισχυρή εμφάνιση θα μπορούσε να βοηθήσει τον Κισίντα να εδραιώσει την εξουσία του, καθώς προσπαθεί να κατευθύνει την ανάκαμψη της Ιαπωνίας από την πανδημία COVID-19, να συγκρατήσει την άνοδο των τιμών και να ενισχύσει την άμυνα σε μια περίοδο έντασης με την ισχυρή γειτονική της Κίνα.

Τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται τη Δευτέρα.

Πηγή: Ρόιτερςertnews.gr


Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]