ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Σοκάρει η δράση της μαφίας του λουκουμά στη Χαλκιδική: Απειλές, ξυλοδαρμοί, εκβιασμοί και απόπειρες ανθρωποκτονίας!
Με ένα αποφασιστικό χτύπημα, η ΕΛΑΣ εξάρθρωσε την μαφία των λουκουμάδων στη Χαλκιδική.


Πρόκειται για μια ομάδα που δρούσε με εκβιασμούς κατά τοπικών καταστηματαρχών σε παραλίες της Χαλκιδικής, τους οποίους απειλούσε ακόμη και με πυροβόλα όπλα (!) προκειμένου να μην διαταράσσουν την «επαγγελματική» τους δραστηριότητα.

Οι απειλές δεν έμεναν στα… λόγια καθώς σύμφωνα με τη δικογραφία, η εγκληματική οργάνωση προξένησαν σε πολλές περιπτώσεις σωματικές βλάβες κατά άλλων πωλητών και χρησιμοποίησαν πυροβόλα όπλα σε βάρος έτερων πωλητών πρόχειρων γευμάτων, ιδιοκτητών παράκτιων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και υπαλλήλων ιδιωτικών εταιρειών παροχής ασφαλείας (security). Ενώ σε μία περίπτωση, ένας 39χρονος που προφυλακίστηκε καθώς και συνεργοί του έκαναν μέχρι και απόπειρας ανθρωποκτονίας!

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία σε βάρος 12 ατόμων που συμμετείχαν σε κύκλωμα εκβιαστών που εξανάγκαζε αλλοδαπούς να πωλούν λουκουμάδες σε παραλίες της Χαλκιδικής.

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε έναν 39χρονο που φέρεται να είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το κύκλωμα εκβιαστών στη Χαλκιδική
Αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., επισταμένη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της ίδιας Διεύθυνσης και του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου, οδήγησε στην ταυτοποίηση των στοιχείων ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις εκβίασης, εμπορίας ανθρώπων και άλλων αδικημάτων.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δώδεκα (12) συνολικά ημεδαπών ηλικίας 17 έως 52 ετών για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, εκβίασης, εμπορίας ανθρώπων, παράβασης Νομοθεσίας που αφορά στην πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παράβασης του Νόμου περί όπλων. Πρόκειται για 39χρονο ημεδαπό, διευθύνοντα εγκληματικής ομάδας και τέσσερα (4) μέλη της ομάδας, καθώς και επτά (7) ακόμα, κατά περίπτωση, συνεργούς του 39χρονου.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 39χρονος είχε συγκροτήσει και διηύθυνε εγκληματική ομάδα, μέλη της οποίας αποτελούσαν τέσσερις (4) εκ των παραπάνω.

Στο πλαίσιο της παράνομης δράσης της ομάδας, εξανάγκαζε αλλοδαπούς να εργάζονται για λογαριασμό του ως πωλητές πρόχειρων γευμάτων (λουκουμάδων), άνευ άδειας αρμόδιας αρχής, σε δεκαεννέα (19) παραλίες της Χαλκιδικής.

Προκειμένου να κατέχει και να εκμεταλλεύεται αποκλειστικά τα επικερδέστερα σημεία πολυπληθών παραλιών, μεταχειριζόταν εκβιαστικές μεθόδους και πρακτικές.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι σε επτά (7) τουλάχιστον περιπτώσεις, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας μεταχειρίστηκαν απειλές σε βάρος της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας, προκάλεσαν σωματικές βλάβες και χρησιμοποίησαν πυροβόλα όπλα σε βάρος έτερων πωλητών πρόχειρων γευμάτων, ιδιοκτητών παράκτιων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και υπαλλήλων ιδιωτικών εταιρειών παροχής ασφαλείας (security).

Σημειώνεται ότι σε μία εκ των προαναφερόμενων περιπτώσεων, ο 39χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου για υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας που έλαβε χώρα με τη συνδρομή συνεργών του, σε περιοχή της Χαλκιδικής, τον Ιούλιο του 2021 (σχετ. το από 28-07-2021 Δ.Τ.). Από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο (2) εκ των συνεργών στη συγκεκριμένη υπόθεση, οι οποίοι αποτελούσαν μέλη της εγκληματικής ομάδας.


europost.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]