ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Δήμος Δίου-Ολύμπου: Αυτοψία στο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας του ρέματος Δρεμπίνα Πλαταμώνα
Τις εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης στο ρέμα Δρεμπίνα στον Πλαταμώνα επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022 η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου μαζί με τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιο.

Στο σημείο εκτελείται ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, απομάκρυνση του συγκεντρωμένου φερτού υλικού και τοποθέτηση αντιπλημμυρικών πλεγμάτων (σαρζανέτ) στο τμήμα από την παλιά σιδηροδρομική γραμμή και προς τη θάλασσα, προκειμένου να καλυφθεί το ρέμα Δρεμπίνα.

Το έργο, που χρηματοδοτείται και υλοποιείται από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε συνεργασία με τον Δήμο Δίου-Ολύμπου, έχει διπλό χαρακτήρα, τόσο της απαραίτητης αντιπλημμυρικής θωράκισης όσο και της ανάπλασης της περιοχής. Θα ακολουθήσουν αντίστοιχες εργασίες στο ρέμα «Καλάμι».

Πρόκειται για μεγάλα έργα που ήταν ζητούμενα για την κοινότητα του Πλαταμώνα εδώ και πολλά χρόνια και τα οποία πλέον υλοποιούνται. Η προσωρινή ταλαιπωρία των δημοτών και επισκεπτών του οικισμού θα ανταμειφθεί όταν, με την ολοκλήρωση του έργου, δημιουργηθεί μία σοβαρή αντιπλημμυρική θωράκιση, που θα αποτρέψει τις καταστροφές των πλημμυρών των περασμένων ετών.

Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου για την καταλυτική συνδρομή τους σε ζητήματα ζωτικής σημασίας στα σημεία του Δήμου που χρήζουν αντιμετώπισης.`

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]