ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Γυναικεία ομορφιά: Δώρο της φύσης ή Κατάρα;

Η ομορφιά από την αρχαιότητα ακόμη αποτελούσε το πολυπόθητο εκείνο γνώρισμα που επιζητούσε διακαώς να αποκτήσει κάθε γυναίκα για τον εαυτό της. Ωστόσο αυτή η εμμονή ή ματαιοδοξία της γυναίκας να δείχνει όμορφη εκτός από ένα επιπλέον όπλο στη φαρέτρα της όσον αφορά τα προσόντα και πλεονεκτήματά της, πολλές φορές συνιστούσε και τη κυριότερη πηγή της δυστυχίας της.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα όμορφων γυναικών, ξεκινώντας από την αρχαία ελληνική μυθολογία και φτάνοντας έως τις μέρες μας, οι οποίες κατάφεραν να υπερπηδήσουν τη λήθη που επιφέρει το πέρασμα του χρόνου και να μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη των ανθρώπων, ιδιαίτερα των ανδρών, για την μοναδική ομορφιά και την αξεπέραστη γοητεία τους, γεγονός που διατήρησε αλώβητη την εικόνα τους στο πέρασμα των γενεών και δημιούργησε ένα είδους μύθο γύρω από το όνομά τους συνυφασμένο με την εξωτερική τους εμφάνιση. Από την ωραία Ελένη της Τροίας έως την Μέριλιν Μονρόε και την Ατζελίνα Τζολί, τα παραδείγματα είναι πολλά, εντυπωσιακών γυναικών που η φυσική τους ομορφιά τις έκανε να ξεχωρίσουν από τον υπόλοιπο γυναικείο πληθυσμό και τις τοποθέτησε στο απαύγασμα της απαράμιλλης γοητείας και σαγήνης.

Πώς συνδέεται η γυναικεία ομορφιά με την ευτυχία;

Το πολύτιμο αυτό δώρο που έκανε η φύση στις γυναίκες δεν αποτέλεσε και τον καταλυτικό εκείνο παράγοντα που θα τις οδηγούσε στην ευτυχία. Το αντίθετο μάλλον αποδείχτηκε. Η αδιαμφισβήτητη ομορφιά τους αποτέλεσε τη σημαντικότερη πηγή της δυστυχίας τους. Αυτό το φυσικό χαρακτηριστικό γνώρισμα που κάθε γυναίκα επιθυμεί όσο τίποτα για τον εαυτό της και κάνει τα πάντα για να το αποκτήσει, γι’ αυτές τις γυναίκες ήταν δεδομένο αποτελώντας ένα είδος ”προίκας” που τους το έχει χορηγήσει η φύση από τη γέννησή τους και έμελλε να γίνει η αιτία της ταραχώδους και περιπετειώδους ζωής τους.

Τα πιθανά αρνητικά της γυναικείας ομορφιάς χωρίς μέτρο


Συχνές αλλαγές στους ερωτικούς συντρόφους, καταχρήσεις, συναισθηματική ανασφάλεια, ψυχολογικές μεταπτώσεις και γενικότερα συνεχείς διακυμάνσεις στη ζωή τους ήταν τα συνοδευτικά στοιχεία αυτής της ομορφιάς που κάποιες από αυτές οδήγησε σε αυτοκαταστροφικές τάσεις και άλλες στην αέναη αναζήτηση της ευτυχίας που δεν εξασφάλιζε το φυσικό τους κάλος. Αποδείχτηκε περισσότερο ότι ήταν ο λόγος ύπαρξης των περισσότερων προβλημάτων τους καθώς η εντυπωσιακή τους ομορφιά που κάποιες από αυτές αναγνώριζαν ότι είχαν και άλλες όχι, τις οδηγούσε σε μια ζωή τελείως διαφορετική από αυτή που πίστευαν οι περισσότεροι, στην οποία κυριαρχούσε η θλίψη, η δυστυχία, η μοναξιά και η απεγνωσμένη προσπάθεια για λίγες στιγμές ευτυχίας.

Η γυναικεία ομορφιά είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις

Η ομορφιά λοιπόν που όλες οι γυναίκες επιζητούν και κάποιες έχουν (είτε το γνωρίζουν είτε όχι), ίσως να είναι ένα νόμισμα με δυο όψεις που οι περισσότερες από εμάς βλέπουν μόνο τη μία, τη θετική, νομίζοντας ότι με το να είναι όμορφες θα είναι και ευτυχισμένες, μοιάζει περισσότερο με μια κενόδοξη φαντασίωση δίχως μεγάλη απήχηση στη πραγματικότητα. Μήπως τελικά το μυστικό βρίσκεται στο πώς διαχειρίζεται κάθε γυναίκα την ομορφιά της; Η ίδια η ζωή ίσως είναι η καταλληλότερη που μπορεί να απαντήσει με τον πιο πειστικό τρόπο σε αυτό το ερώτημα.


dynamikhgynaika.gr

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]