ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Ανίκητος είναι δύνασαι, εάν εις μηδένα αγώνα κατεβαίνης, ον ουκ έστιν επί σοι νικήσαι

“Ανίκητος είναι δύνασαι, εάν εις μηδένα αγώνα κατεβαίνης, ον ουκ έστιν επί σοι νικήσαι»

Μπορείς να είσαι ανίκητος αν δεν κατεβαίνεις σε κανένα αγώνα που δεν θα μπορούσες να νικήσεις

Επίκτητος

Στωικός Φιλόσοφος

Τα παιδιά τους ύστερα από προσπάθειες ετών κατάφεραν και έγιναν φοιτητές. Το διάβασμα, η αγωνία, οι κόποι, το άγχος δεν πήγαν χαμένα. Οι ελπίδες επαληθεύτηκαν.

Κώστας Γκούλης

Μαθηματικός – Συγγραφέας


Η μέρα αυτή είναι για 75.000 περίπου οικογένειες ημέρα χαράς. Δικαιολογημένη η χαρά. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας σε μια ιδιαίτερη εποχή που κερδήθηκε. Συγχαίρω τους επιτυχόντες και τις οικογένειές τους, τους μαθητές μου, με τις θερμότερες ευχές για πρόοδο. Τους εύχομαι καλές σπουδές, καλή φοιτητική ζωή και πάντα επιτυχίες!


Σκέφτομαι όμως και τους αποτυχόντες. Κι αυτοί προσπάθησαν, ονειρεύτηκαν. Δεν τα κατάφεραν. Σίγουρα έχουν μέρος της ευθύνης. Υπάρχουν όμως και οι απρόβλεπτοι παράγοντες. Το σύστημα των εξετάσεων δεν προβλέπει το άγχος, το άδειασμα του μυαλού. Και ο παράγοντας τύχη βέβαια παίζει το ρόλο του.

Το γεγονός ότι απέτυχαν, αρκετοί για μερικά μόρια, δείχνει τα κενά του συστήματος των εξετάσεων που δυστυχώς δεν μπορούμε να αλλάξουμε.

Σε αυτούς που απέτυχαν ενώ αγωνίστηκαν θέλω να τους πω: Δεχθείτε με ψυχραιμία την αποτυχία. Δεν είναι οριστική και αμετάκλητη. Ψάξτε τον εαυτό σας και δείτε τι έφταιξε. Η λίγη προσπάθεια, οι χαμένες ώρες που ξοδεύτηκαν ασυλλόγιστα ή ανέμελα, ο τρόπος μελέτης; Μήπως και εμείς οι καθηγητές τους έχουμε μέρος της ευθύνης;

Επαναπροσδιορίστε πάλι τους στόχους σας. Μήπως έπρεπε να αναζητήσετε κάτι άλλο; Αντικειμενικά δέστε τι πρέπει να κάνετε και σίγουρα μπορείτε να κάνετε πολλά!

Μετά από μια αποτυχία μπορεί να προκύψει μια νέα προσπάθεια, μια δεύτερη ευκαιρία ή μια νέα κατεύθυνση στη ζωή σας. Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι ένας διαγωνισμός, δεν είναι εξετάσεις ζωής.

Χάθηκε μόνο μία μάχη. Κοντά είναι η επόμενη. Μπορεί να είναι στην ίδια ή και σε άλλη κατεύθυνση.


«Θα γνωρίσεις πολλές ήττες στη ζωή σου, αλλά ποτέ μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να νικηθεί»

Maya Angelon

Αφροαμερικανίδα ποιήτρια
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]