ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Αντηλιακό: Το απλώνουμε σωστά;

Ξέρουμε να απλώνουμε σωστά το αντηλιακό μας; Και ποια είναι η συνιστώμενη ποσότητα, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς;
Οι περισσότεροι μπορεί να έχουμε κατανοήσει τη σημασία του. Μπορεί ενδεχομένως να το έχουμε ήδη στην τσάντα μας. Ξέρουμε όμως να απλώνουμε σωστά το αντηλιακό μας; Και ποια είναι η συνιστώμενη ποσότητα, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς;
#1 Επιλέγουμε αντηλιακό με SPF άνω του 30


Το φυσικό μας αντηλιακό είναι η μελανίνη. Οι ειδικοί εξηγούν ότι το πιο σκούρο δέρμα παρέχει αντηλιακή προστασία SPF3. Ομως το αντηλιακό μας πρέπει να έχει δείκτη SPF τουλάχιστον 15, αλλά το πιο ασφαλές είναι από 30 και πάνω, τονίζουν οι δερματολόγοι. Προσοχή: Αν έχουμε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, τότε επιλέγουμε ακόμα πιο υψηλό δείκτη προστασίας. Τέλος, το SPF δεν είναι το μόνο που μετράει αλλά και ο δείκτης ευρείας προστασίας απέναντι σε όλο το φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας («broad spectrum).

#2 Βρίσκουμε τη σύνθεση που μας εξυπηρετεί


Η γκάμα αντηλιακών είναι τεράστια ώστε να εξυπηρετεί κάθε ανάγκη. Για παράδειγμα, τα αντηλιακά σε σπρέι ή λοσιόν είναι ευκολότερα για εφαρμογή σε παιδιά και άνδρες, γιατί απλώνονται γρήγορα και απορροφώνται πιο εύκολα. Παρόλα αυτά υπάρχουν και άλλες μορφές, όπως το compact αντηλιακό προσώπου, το αντηλιακό με χρώμα ή το στικ. Όπως επίσης και οι συνθέσεις που απευθύνονται στις πολύ ευαίσθητες επιδερμίδες ή σε εκείνες που έχουν ακμή.
#3 Εφαρμόζουμε ποσότητα μεγαλύτερη από όσο συνηθίζουμε

Σύμφωνα με μελέτες, οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε μόνο το 25-50% από τη συνιστώμενη ποσότητα. Ποια είναι όμως η σωστή; Στα σημεία του σώματος που εκτίθενται στον ήλιο απλώνουμε ποσότητα ίση με ένα σφηνάκι, αν έχουμε γαλάκτωμα. Αν χρησιμοποιούμε σπρέι, τότε βάζουμε τόσο ώστε να γυαλίζει το δέρμα. Στο πρόσωπο, χρησιμοποιούμε ½ κουταλάκι του γλυκού. Δεν ξεχνάμε, τα αυτιά, τον λαιμό και τον αυχένα.

Προσοχή: Η εφαρμογή του πρέπει να γίνεται 20-30 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο.

#4 Δεν καθόμαστε στον ήλιο; Και πάλι, το αντηλιακό είναι απαραίτητο

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό. Όμως είναι σημαντικό να απλώνουμε αντηλιακό σε κάθε εκτεθειμένο σημείο του σώματος και βέβαια στο πρόσωπο, ανεξάρτητα από τον καιρό. Υπενθυμίζουμε ότι η UVA ακτινοβολία μπορεί να διαπεράσει τα σύννεφα. Γι’ αυτόν τον λόγο εφαρμόζουμε τη σύνθεση, εστω και αν έχει συννεφιά, ή εκτιθόμαστε στον ήλιο μόνο την ώρα που πάμε στο μετρό το πρωϊ.


vita.gr
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]