ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Ι.Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος

στη Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιεροδιδασκάλων
Στη Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιεροδιδασκάλων «Κωνσταντίνος ο εξ Οικονόμων», που έλαβε χώρα στις αρχές της εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.

Με αφορμή τα σαράντα χρόνια της ιδρύσεως του Συνδέσμου, σαράντα οκτώ ιεροδιδάσκαλοι με τις πρεσβυτέρες τους από την Κρήτη, την Χίο, την Πελοπόννησο, την Κόνιτσα έως την Αλεξανδρούπολη έδωσαν το παρόν στις εγκαταστάσεις της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, όπου διεξήχθη το συνέδριο.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους οι Ιεροδιδάσκαλοι, εκτός από τις εργασίες της Γενικής Συνελεύσεώς τους, πραγματοποίησαν επισκέψεις σε σημαντικά εκκλησιαστικά και ιστορικά μνημεία της Πιερίας και της Θεσσαλονίκης όπως τις Ιερές Μονές της Αγίας Αναστασίας, του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Σουρωτής (τάφος Αγίου Παϊσίου) της Χορταϊτισας, των Βλατάδων καθώς και τους Ενοριακούς Ναούς του Αιγινίου, Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως, Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης, καθώς και στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού. Παντού έτυχαν θερμής υποδοχής και φιλοξενίας.
Ειδικότερα, την Τρίτη 5 Ιουλίου το πρωί, με την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Ιερό Ναό Πάντων των εν Θεσσαλονίκη Αγίων, που βρίσκεται στο προαύλιο της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας. Προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας, συμπαραστατούμενος από άλλους ιεροδιδασκάλους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, απευθυνόμενος στους Ιεροδιδασκάλους, αφού τους καλωσόρισε εξήρε τη διαχρονική προσφορά τους στην παιδεία του Γένους, ως μία σημαντική παράμετρο της συνολικής προσφοράς της Εκκλησίας στον ελληνικό λαό.
Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Οικοδεσπότη της Γενικής Συνέλευσης, Πρόεδρο της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο για το ανύστακτο ενδιαφέρον του και την παρουσία του στην επιτυχή έκβαση του συνεδρίου
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]