ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Το ευρώ άγγιξε το επίπεδο απόλυτης ισοτιμίας με το δολάριο

Το ευρωπαϊκό νόμισμα διολίσθησε προς στιγμή στο 0,9998 έναντι του δολαρίου, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2002.

Το ευρώ διολίσθησε σε επίπεδο απόλυτης ισοτιμίας έναντι του δολαρίου για πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες ότι η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη οδηγεί την οικονομία της σε ύφεση και ενώ η Fed ακολουθεί πιο επιθετική πολιτική από την ΕΚΤ στην αύξηση των επιτοκίων.

Όπως μεταδίδει το CNBC, το ευρωπαϊκό νόμισμα διολίσθησε προς στιγμή στο 0,9998 έναντι του δολαρίου.


Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Δεκέμβριο του 2002, για να επιστρέψει εν συνεχεία στο 1,0053.

Η απότομη επιδείνωση των προοπτικών της οικονομίας της ευρωζώνης εν μέσω φόβων για οριστικό κλείσιμο της στρόφιγγας του φυσικού αερίου από τη Ρωσία έχει δημιουργήσει αμφιβολίες για το αν η ΕΚΤ θα είναι σε θέση να προχωρήσει σε αρκετά επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης δολαρίου ο οποίος καταγράφει τις κινήσεις του νομίσματος έναντι ενός καλαθιού έξι ανταγωνιστικών νομισμάτων εκτινάχθηκε στις 108,56 μονάδες, ττο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2002.


euro2day.gr


Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]