ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Δήμος Κατερίνης: «Ο κουρέας της Σεβίλλης» στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι
Μια πανδαισία θεάματος με την συμμετοχή 40 ηθοποιών, μουσικών & τραγουδιστών!

Σάββατο 16 Ιουλίου & ώρα 21.00 στο Ανοιχτό θέατρο πάρκου Κατερίνης με τη Χορωδία Ιδρύματος Σακελλαρίδη – Λιτοχώρου

Με τον «κουρέα της Σεβίλλης» το κλασικό έργο (κωμική όπερα) του Τζοακίνο Ροσσίνι, σε μετάφραση Τζωρτζίνας Μακρή και διασκευή Χρήστου Σάλτα, μία παιδική παράσταση για μικρούς και….. μεγάλους, συνεχίζεται το καλοκαίρι στην Κατερίνη της Τέχνης & του Πολιτισμού, οι εκδηλώσεις που με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου.

Το έργο, το οποίο θα παρουσιαστεί από τη Χορωδία Ιδρύματος Σακελλαρίδη Λιτοχώρου, το Σάββατο 16 Ιουλίου & ώρα:21.00, στο ανοικτό θέατρο πάρκου είναι μεταφρασμένο στα Ελληνικά για τις ανάγκες της συγκεκριμένης παράστασης πλην των (επιλεγμένων) μουσικών μερών του, που αποδίδονται στην Ιταλική γλώσσα. Στην γλώσσα δηλαδή που συνέθεσε το έργο ο συνθέτης και που αποδίδονται χωρίς διασκευές και εκπτώσεις από λυρικούς τραγουδιστές, με μεγάλη εγχώρια και διεθνή καριέρα.

Η υπόθεση (λιμπρέτο) του έργου, μια πανδαισία θεάματος με την συμμετοχή 40 ηθοποιών, μουσικών και τραγουδιστών βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Γάλλου θεατρικού συγγραφέα Πιερ Μπωμαρσαί. Είναι μια κωμωδία η οποία αφηγείται τα τεχνάσματα που μετέρχεται ο νέος και πλούσιος κόμης Αλμαβίβα, προκειμένου τελικά να παντρευτεί την αγαπημένη του Ροζίνα, την οποία ο ηλικιωμένος κηδεμόνας της Ντον Μπάρτολο (γιατρός στο επάγγελμα) προορίζει για τον εαυτό του. Έτσι με την βοήθεια του κουρέα Φίγκαρο, ο οποίος μπαινοβγαίνει χωρίς δυσκολία στην κατοικία του Ντον Μπάρτολο, ο κόμης Αλμαβίβα πετυχαίνει τελικά τον σκοπό του. Να παντρευτεί δηλαδή την αγαπημένη του Ροζίνα.

Η παράσταση διαρκεί 1 ώρα και 10 λεπτά, χωρίς διάλειμμα, ενώ δίνει μεγάλη έμφαση στα μουσικά της μέρη, με στόχο οι θεατές να απολαύσουν την κωμική πλοκή της υπόθεσης του έργου, αλλά και το σημαντικότερο, τη μοναδικότητα της τέχνης της όπερας, που δεν είναι άλλη απ’ την αξεπέραστη μουσική της μαγεία!Είσοδος Ελεύθερη

Διοργάνωση: Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Δήμου Κατερίνης


Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]