ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: ΕΝΑ ΑΞΙΕΠΑΙΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ
Χρήζει αξιέπαινου σχολίου και ανάλογης τιμής και επιβράβευσης, η επιθυμία που έγινε πράξη για τη σεβάσμια κυρία Μαρία Κωνσταντινίδου από το Παλαιό Ελευθεροχώρι Πιερίας.

Η ογδοντάχρονη γυναίκα, παρά τα κινητικά της προβλήματα...


λόγω του προκεχωρημένου της ηλικίας της, με δύναμη ψυχής ενσάρκωσε την κατά Μάρκον (θ΄23) Ευαγγελική ρήση «Πάντα δυνατά τω πιστεύοντι». Έλαβε μέρος, το Σάββατο 16 Ιουλίου 2022, στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τελέστηκεστο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Κόρης Ολύμπου, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.

Το ξεχωριστό του γεγονότος είναι ότι η σεβάσμια γερόντισσα, κατέβηκε και ανέβηκε, τα εκατόν εξήντα εννέα σκαλιά του Προσκυνήματος μάλιστα με την υποστήριξη των δύο βοηθημάτων της στήριξης (μπαστούνια).

Το συμβάν ήταν αδύνατο να περάσει απαρατήρητο από το εκκλησίασμα και τον ίδιο τονΣεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, ο οποίος με περισσή πατρική αγάπη και τον προσήκοντα σεβασμό, πλησίασε την ίδια, τη συνεχάρη για την πίστη και αγάπη της στα ιερά της Ορθοδοξίας, ευχόμενος επιπρόσθετα υγεία και μακροημέρευση.

Ήταν ένα γεγονός που συγκίνησε και απέδειξε στην πράξη τη δύναμη της Πίστης. Η Ελευθεροχωρίτισσα γερόντισσα κυρία Μαρία, τόλμησε με κατάθεση ψυχής, υπερέβη το κινητικό της πρόβλημα. Με γνώμονα τη γραφή της Παλιάς Διαθήκης «Πίστις άνευ έργων νεκρά εστί» καταξίωσε το είναι της.

(Κείμενο: Περικλής Χατζηγιάννης)

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]