ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Δημοσκόπηση Alco για OPEN: Η οικονομία βασικότερο κριτήριο ψήφου - Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Σε ερώτηση για τα τρία χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, το 65% δηλώνει καθόλου ή λίγο ικανοποιημένο από την απόδοση της κυβέρνησης, ενώ το 32% δηλώνει πολύ ή αρκετά ικανοποιημένο


Με την ακρίβεια να καλπάζει και τα οικονομικά προβλήματα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις καθημερινά να πολλαπλασιάζονται, η οικονομία θα αποτελέσει το βασικότερο κριτήριο για την ψήφο των πολιτών στις επερχόμενες εκλογές, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.


Σύμφωνα, λοιπόν, με τη δημοσκόπηση, οι πολίτες εκτιμούν πως οι εκλογές θα διεξαχθούν το αμέσως προσεχές διάστημα και συγκεκριμένα την περίοδο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, ενώ Σταθερή στις 8,5 ποσοστιαίες μονάδες διατηρείται η διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 8,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 30,2% (από 31,1% τον Ιούνιο) και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,7% (από 22,6%), δηλαδή διαφορά 8,5 μονάδων. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ 12,4% (από 12,7%), το ΚΚΕ 5,2% (από 5,3%), η Ελληνική Λύση 5% (από 4,6%) και το ΜέΡΑ25 με 3% (από 3,5%). Στο 14,1% οι αναποφάσιστοι, ενώ το 5,6% απαντά «άλλο κόμμα».Σε αυτό το πλαίσιο, το 47% θεωρεί πως τις εκλογές θα τις κερδίσει η Νέα Δημοκρατία, ενώ το 12% ο ΣΥΡΙΖΑ. Άλλο κόμμα, απαντά το

 7%.

Το 25% απαντά πως καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, ενώ το 22% απαντά πως μια αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας θα μπορούσε να τα αντιμετωπίσει καλύτερα. Το 12% απαντά πως θα αντιμετώπιζε καλύτερα τα προβλήματα της χώρας μια κυβέρνηση ΝΔ με ΠΑΣΟΚ, το 10% μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, το 10% μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΚΚΕ – ΜέΡΑ25 και ένα 5% μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με αυτοδυναμία.Το 56% πιστεύει πως οι εκλογές θα γίνουν το διάστημα Σεπτέμβριο με Οκτώβριο, ενώ το 18% ότι θα διεξαχθούν εντός του 2023.
Με ποιο κριτήριο θα ψηφίσουν στις εκλογέςΣε ποσοστό 29% λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση της χώρας
Σε ποσοστό 22% λαμβάνοντας υπόψη την ιδεολογία
Σε ποσοστό 19% λαμβάνοντας υπόψη την προσωπική οικονομική κατάσταση
Σε ποσοστό 15% λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο διακυβέρνηση
Σε ποσοστό 6% λαμβάνοντας υπόψη το πρόσωπο του αρχηγούΠώς κρίνουν το κυβερνητικό έργο

Σε ερώτηση για τα τρία χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, το 65% δηλώνει καθόλου ή λίγο ικανοποιημένο από την απόδοση της κυβέρνησης, ενώ το 32% δηλώνει πολύ ή αρκετά ικανοποιημένο.
Ως προς την απόδοση της κυβέρνησης ανά τομέα:Το 58% την κρίνει θετικά στην ψηφιοποίηση του κράτους και το 23% αρνητικά
Το 50% την κρίνει θετικά στην εθνική άμυνα και το 34% αρνητικά
Το 42% την κρίνει θετικά στην εξωτερική πολιτική και το 45% αρνητικά.
Το 39% την κρίνει θετικά στο μεταναστευτικό και το 47% αρνητικά
Το 32% την κρίνει θετικά στις επενδύσεις και το 41% αρνητικά
Το 29% την κρίνει θετικά στον τομέα της υγείας και το 63% αρνητικά
Το 27% την κρίνει θετικά στην παιδεία και το 55% αρνητικά
Το 23% την κρίνει θετικά στα εργασιακά και το 63% αρνητικά
Το 20% την κρίνει θετικά στον τομέα της εγκληματικότητας και το 70% αρνητικά
Το 15% την κρίνει θετικά στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και το 79% αρνητικά

Την ίδια ώρα το 41% εκτιμά πως τα πράγματα θα ήταν χειρότερα εάν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, το 20% καλύτερα και το 30% πως θα κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση.

imerisia.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]