ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Εφορία: 800.000 νέοι οφειλέτες – Αιτία ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος εισοδήματος


Μέσα σε ένα μήνα προστέθηκαν περίπου 800.000 οφειλέτες στην εφορία με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός τους να «αγγίξει» τα 4,8 εκατομμύρια έναντι περίπου 4 εκατομμυρίων που ήταν τον Απρίλιο φέτος.
Απότομη αύξηση σημείωσε ο αριθμός των οφειλετών της εφορίας τον περασμένο Μάιο, καθώς άρχισαν οι μεγάλες φορολογικές υποχρεώσεις με αιχμή τον ΕΝΦΙΑ και το φόρο εισοδήματος.

Μέσα σε ένα μήνα προστέθηκαν περίπου 800.000 οφειλέτες στην εφορία με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός τους να «αγγίξει» τα 4,8 εκατομμύρια έναντι περίπου 4 εκατομμυρίων που ήταν τον Απρίλιο εφέτος.

Από αυτούς, σχεδόν 2 εκατομμύρια κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης κάτι που έχει ήδη συμβεί σε 1,36 εκατομμύρια φορολογουμένους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος που έχει συσσωρευτεί φτάνει τα 112,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων μπορούν να εισπραχθούν περίπου 87 εκατομμύρια ευρώ ενώ τα υπόλοιπα (κοντά στα 25 δισ.) θεωρούνται… ανεπίδεκτα εισπράξεως.

Στο πρώτο πεντάμηνο του έτους δημιουργήθηκε νέο ληξιπρόθεσμα χρέος περίπου 4 δισ. ευρώ, ποσό σχεδόν 40% υψηλότερο από το αντίστοιχο του 2021, οπότε ήταν 2,9 δισ. ευρώ.

Επιμέρους οι φόροι που έμειναν απλήρωτοι ανήλθαν σε 3,773 δισ. ευρώ, καθώς το Μάιο οι «φρέσκες» φορολογικές οφειλές αυξήθηκαν κατά 270 εκατ. ευρώ.

Οι εισπράξεις που πέτυχε η ΑΑΔΕ τον Μάιο (εξαιρουμένων των μη φορολογικών κατηγοριών), έφτασαν τα 156 εκατ. ευρώ (113 εκατ. ευρώ το Μάιο του 2021. Συνολικά στο 5μηνο, οι εισπράξεις ήταν 761 εκατ. ευρώ, ενώ την αντίστοιχη περίοδο το 2021 έφτασαν τα 661 εκατ. ευρώ (αύξηση 15%).

Ρεπορτάζ: Κώστας Τσάβαλος
 ertnews.gr


Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]