ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


«Το σκαρί» στο «Θερινό Σινεμά στην πόλη – Συντροφιά με τα Αστέρια» Τρίτη 26 Ιουλίου & ώρα 21:30, στο Ανοιχτό Θέατρο του Δημοτικού Πάρκου Κατερίνης
«Θερινό Σινεμά στην πόλη – Συντροφιά με τα Αστέρια». Κάθε Τρίτη, το δημοτικό θέατρο, στο καταπράσινο πάρκο μας, μεταμορφώνεται σε ένα δροσερό αίθριο προβολών. Οι αγαπημένες ταινίες, που προτείνουν ο Οργανισμός Πολιτισμού Δ. Κατερίνης και η Κινηματογραφική Λέσχη βρίσκουν ευρεία αποδοχή από τους σινεφίλ. Επόμενη προγραμματισμένη προβολή, την Τρίτη 26 Ιουλίου & ώρα 21:30: ‘Το σκαρί’ (2021) – Μάλτα.

Η υπόθεση της ταινίας

Ο Γιέσμαρκ προέρχεται από οικογένεια ψαράδων και συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση, βγαίνοντας στα ανοιχτά για να ψαρέψει με το σκαρί του. Μόνο που οι καιροί έχουν αλλάξει. Τα μεγάλα αλιευτικά, οι πολυεθνικές εταιρείες και οι σκληροί κανονισμοί εποπτείας δυσχεραίνουν το έργο μεροκαματιάρηδων σαν αυτόν. Καθώς τα μηνιαία έξοδα του έχουν αυξηθεί με την έλευση ενός παιδιού, τα προβλήματα επιβίωσης διογκώνονται και έτσι θα βρεθεί να εργάζεται στη μαύρη αγορά αλιείας και θα κληθεί να πάρει αποφάσεις αμφίβολης ηθικής.

Η πραγματική δύναμη στο ‘σκαρί΄ βρίσκεται στους ερασιτέχνες ηθοποιούς του, στις λεπτομέρειες της ζωής στα διαφορετικά κοινωνικά στρώματα και στη γνήσια νοσταλγία ενός κόσμου που χάνεται συμπαρασύροντας μαζί του όχι μόνο παραδόσεις αλλά και μικρές ή μεγαλύτερες ανθρώπινες ιστορίες. Βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ Σάντανς και επίσημη υποψηφιότητα της Μάλτας για το Όσκαρ καλύτερης διεθνούς ταινίας.

Οι συντελεστές

Σκηνοθεσία: Άλεξ Καμιλέρι

Πρωταγωνιστούν: Φρίντα Κάουτσι, Τζέσμαρκ Σκικλούνα, Μικέλα Φαρούτζια

Είσοδος: ελεύθερη.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]