ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Ελεύθερος και ωραίος ο Δημητρης Λιγνάδης: Οι πρώτες εικόνες μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την αποφυλάκισή του, παρ’ όλο που κρίθηκε ένοχος για δύο βιασμούς και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών! Πως φτάσαμε στην αναστολή;
Ελεύθερος και ωραίος ο Δημητρης Λιγνάδης!

Η ώρα είναι λίγο μετά τις 17:30. Απόγευμα Τετάρτης 13 Ιουλίου 2022. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έχει λάβει κατά πλειοψηφία την απόφαση αναστολής της ποινής των 12 ετών κάθειρξης που επέβαλε στον Δημήτρη Λιγνάδη για δύο βιασμούς.


Περίεργο, οξύμωρο ίσως. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, έχει κριθεί κατά πλειοψηφία ένοχος για δύο βιασμούς. Η ποινή του συγχωνεύεται σε 12 χρόνια κάθειρξη.


Όμως, έπειτα από μια οριακή απόφαση που έλαβε με πλειοψηφία 4-3 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ο Δημήτρης Λιγνάδης αναμένεται να αποφυλακιστεί από τις Φυλακές Κορυδαλλού.

Δύο ένορκοι και δύο δικαστές ζήτησαν να έχει αναστέλλουσα δύναμη η απόφαση.

Μέχρι τις 29 Ιουλίου, ο Δημήτρης Λιγνάδης θα πρέπει να έχει καταβάλει τα χρήματα που του επέβαλε το δικαστήριο ως εγγύηση, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος. Αυτή είναι η προθεσμία που έθεσε η έδρα, επιβάλλοντας στον καταδικασθέντα σε 12ετή κάθειρξη για δύο βιασμούς ως όρους για την αναστολή μέχρι την έφεση εγγυοδοσία 30.000 ευρώ, εμφάνιση τρεις φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, καθώς και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Νωρίτερα σήμερα, το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας τόσο τα πρακτικά της δίκης όσο και οι μηνύσεις της υπεράσπισης σε βάρος όλων των μηνυτών του Λιγνάδη και των μαρτύρων.

Μάλιστα, η έδρα έκρινε πως θα πρέπει να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία προς διερεύνηση και η εξουσιοδότηση που προσκομίστηκε στη δίκη από τον δικηγόρο του Δ.Μ., ενός εκ των καταγγελλόντων, που δεν εμφανίστηκε ποτέ στη δίκη να καταθέσει. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι να διερευνηθεί το ενδεχόμενο πλαστογραφίας της υπογραφής του εν λόγω καταγγέλλοντα στο έγγραφο της εξουσιοδότησης.

Ακόμη, η έδρα απέρριψε το αίτημα να επιστραφεί στον Δημήτρη Λιγνάδη το κινητό του και ο φορητός του υπολογιστής, ενώ αφαίρεσε ομόφωνα τον χρόνο της προφυλάκισής του κατηγορουμένου από την ποινή που του επέβαλε.

Σε δηλώσεις του, ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του ηθοποιού, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, με βάση τις ψήφους των μελών του δικαστηρίου επί της ενοχής, φαίνεται ότι ο εντολέας του «κατά την κρίση των τακτικών δικαστών είναι αθώος». Ακόμη, ο κ. Κούγιας ανέφερε: «Αποδεικνύεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι αθώος και ότι είχαμε δίκιο όταν λέγαμε πως είναι κατασκευασμένη η υπόθεση» .

Από την πλευρά της η εκ των συνηγόρων των θυμάτων για τους βιασμούς των οποίων καταδικάστηκε ο ηθοποιός, Μαρία Κουρτέση, δήλωσε πως οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης πρέπει να γίνονται σεβαστές και συνέστησε ψυχραιμία, καθώς εκκρεμεί η έφεση της πολύκροτης υπόθεσης

Τέλος, ο έτερος συνήγορος των άλλων δύο καταγγελλόντων, Γιάννης Βλάχος, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι προσανατολίζονται στην άσκηση έφεσης ως προς το αθωωτικό σκέλος της απόφασης.


europost.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]