ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Ο Γιάννης Οικονόμου στην Πιερία (φώτο)

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συναντήθηκε με παράγοντες του τόπου και εκφώνησε πολιτική ομιλία στην ΚαρίτσαΤην Πιερία επισκέφτηκε σήμερα ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.


Η Αντιπεριφέρεια Πιερίας ήταν ο πρώτος σταθμός της επίσκεψής του, όπου ενημερώθηκε από την Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου για τα προβλήματα του Νομού.

Το Επιμελητήριο ήταν ο δεύτερος σταθμός του Γιάννη Οικονόμου , όπου συνάντησε τον πρόεδρο Ηλία Χατζηχριστοδούλου και τα μέλη του Επιμελητηρίου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα των επαγγελματιών της Πιερίας.

Στα γραφεία της ΔΕΕΠ Πιερίας ο υφυπουργός συνάντησε τους εκπροσώπους του τοπικού τύπου και μίλησε μαζί τους για όλα τα προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Κυριάρχησαν τα θέματα της ακρίβειας, σε ρεύμα και καύσιμα, καθώς και η διάχυτη ανησυχία ενός θερμού επεισοδίου με τη γείτονα Τουρκία, που μπορεί να ανατρέψει τον προγραμματισμό της κυβέρνησης και να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές.

Αν και ο χρόνος ήταν περιορισμένος, ο Γιάννης Οικονόμου, απάντησε ρεαλιστικά και κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση όσον αφορά το ρεύμα με τα μέτρα που επέβαλε οδήγησε σε μια κανονικότητα τις τιμές. Για τα καύσιμα το πρόβλημα είναι δυσεπίλυτο και εξαρτάται από πολλαπλούς παράγοντες, που λίγο έχουν να κάνουν με τις πολιτικές αποφάσεις της Ελληνικής κυβέρνησης. Ωστόσο καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για μείωση των συνεπειών της αύξησης.

Ο κίνδυνος ενός θερμού επεισοδίου αν και το απεύχονται όλοι, αποτελεί πάντα έναν κίνδυνο. Η Ελλάδα έχει θωρακιστεί και αποτελεί ισχυρή αποτρεπτική δύναμη. Όσο για το χρόνο των εκλογών , πρόθεση της κυβέρνησης είναι η εξάντληση της τετραετίας, αλλά πάντα υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες.
Το πρώτο ερώτημα που θέσαμε στον υπουργό ήταν αν ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο μπορεί να επηρεάσει το χρόνο των εκλογών και αν θα έχουμε οριστική λύση στο θέμα της αύξησης της τιμής των καυσίμων. Ο υπουργός μας είπε:

Θα έχουμε μια λύση ανακούφισης των πολιτών σε ότι αφορά την ακρίβεια τα καύσιμα. Το να μιλάει κανείς για οριστικές λύσεις σε ότι αφορά την ακρίβεια σε μια αγορά που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη τους και όταν λέω κανείς δεν αναφέρομαι μόνο στην Ελλάδα, αναφέρομαι και στις προβλέψεις και στις προγνώσεις και τις εκτιμήσεις Διεθνών Οργανισμών που είναι απολύτως υπερβολικό. Εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε προκειμένου να μετριάσουμε το πρόβλημα των αυξήσεων στο οικονομικό τμήμα, είτε αυτό έχει να κάνει με την ηλεκτρική ενέργεια, είτε έχει να κάνει με τα καύσιμα, είτε έχει να κάνει με άλλα. Από εκεί και πέρα η χώρα είναι εδώ για να υπερασπιστεί την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα χωρίς πανικούς, χωρίς την διάθεση να προκαλεί, ψύχραιμα, αποφασιστικά. Έχουμε τους συμμάχους μας με το μέρος μας. Η Ελλάδα ήταν και εξακολουθεί να είναι παράγοντας, σταθερότητας και ασφάλειας και στο Αιγαίο και στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Αντιλαμβάνονται όλοι ότι είναι γενικό συμφέρον όλων μας πάντοτε αλλά ιδιαίτερα τώρα με τους καλοκαιρινούς μήνες να κάνουμε ότι μπορούμε για να μην έχουμε εντάσεις, αλλά να έχουμε σταθερότητα, ειρήνη και ασφάλεια.
Την ανησυχία του κατέθεσε στον Γιάννη Οικονόμου ο Μπάμπης Ζαπουνίδης λέγοντας: Προχθές στην Κατερίνη έγινε μια συνάντηση πολλών συμπολιτών μας, όλοι προερχόμενοι από τη ΝΔ και δεξιότερα. Συμβαίνει όμως και πανελλαδικά να έχουμε την δημιουργία μικρών κομμάτων που συγκροτούνται από μέλη της ΝΔ και δεξιότερα. Νομίζω ότι θα πρέπει να μας απασχολήσει.

Ο υπουργός είπε: Ποιος είναι ο πιο ασφαλείς τρόπος να αντιμετωπίσουμε την ψευδή είδηση, τον λαϊκισμό, είναι να προβάλεις την πολιτική του αποτελέσματος, είναι να λες το θέμα της ηλεκτρικής ενέργειας είναι ένα θέμα Ελληνικό και ότι η Ελλάδα έχει την ακριβότερη τιμή ενέργειας, ενώ δεν έχει την ακριβότερη τιμή ενέργειας. Αυτά που βγάζουν οι Ευρωπαϊκές αρχές δείχνουν ότι η χώρα μας ήταν κάτω του μέσου όρου πριν πάρουμε τα μέτρα και σήμερα είναι πρωταθλήτρια προς το ποσοστό του ΑΕΠ στην στήριξη για την ηλεκτρική ενέργεια. Κάνουμε ότι μπορούμε και συγκριτικά πολύ καλύτερα από την υπόλοιπη Ευρώπη και αυτό αντανακλάται στις θέσεις που φέρνει η χώρα. Πότε γίνονται αυτά; Γίνονται μέσα σε κρίσεις και ταυτόχρονα την ίδια στιγμή η χώρα με την οικονομική τους πολιτική πετυχαίνει να μειώνεται η ανεργία, να παίρνει επενδύσεις, πετυχαίνει να βελτιώνει το εισόδημα των πολιτών.

Η ΝΔ είναι ένα σύγχρονο και ανοιχτό κόμμα. Είναι ένα σύγχρονο και ανοιχτό κόμμα που πιστεύει σε ένα συγκεκριμένο τρόπο διακυβέρνησης πιστεύουμε στις σταθερές και αυτοδύναμες κυβερνήσεις, όχι για λόγους κομματισμού, η πολιτική μας μεγαλώνει και την ΝΔ, όχι επειδή την μικραίνουν οι άλλοι, αλλά επειδή ενισχύεται η ίδια. Η ΝΔ είναι ένα ανοιχτό Δημοκρατικό κόμμα, το μεγάλο και το δεξιό κόμμα της Ελλάδος αναλογικά το μεγαλύτερο από τα δεξιά κόμματα της Ευρώπης με πολύ έντονες τις ανησυχίες, τις ευαισθησίες και τις προτεραιότητες σε ότι αφορά και την πατρίδα και την κοινωνία.

Γιατί για όλες τις πολιτικές και για όλα τα θέλω υπάρχει μια προϋπόθεση και την επαναλαμβάνω, η πολιτική σου να δημιουργεί τις συνθήκες ισχυρής, ασφαλούς, ευημερούσας χώρας και αυτό δεν γίνεται χωρίς πρόγραμμα, δεν γίνεται ερασιτεχνικά, δεν γίνεται με μονοφασική καλλιέργεια και δεν γίνεται σχολιάζοντας αποσπασματικά εκείνο ή το άλλο από τα κομμάτια του πολιτικού ενδιαφέροντος της χώρας.

Τον υπουργό συνόδευαν ο ι βουλευτές του Νομού Φώντας Μπαραλιάκος, Αννα Μάνη Παπαδημητρίου, Σάββας Χιονίδης, ο υποψήφιος βουλευτής Θεόδωρος Τόνας, ο υποψήφιος βουλευτής Σπύρος Κουλκουδίνας, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Πιερίας Μπάμπης Μπρουσκέλης , ο τομεάρχης της Ν.Δ Λευτέρης Κλώνος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας Ηρακλής Τσανικίδης, και μέλη του κόμματος .

Η επίσκεψη του Γιάννη Οικονόμου στην Πιερία ολοκληρώθηκε με πολιτική ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο Καρίτσας.


Μαρία Κορομήλη

olympiobima.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *