ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Ξεχασμένοι έφηβοι σε νοσοκομείο

Δυο νεαροί έφηβοι, ηλικίας 14 και 15 ετών αντίστοιχα, έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους. Ο ένας νεαρός είναι θύμα βιασμού από το σύντροφο της μητέρας του, ενώ ο δεύτερος προέρχεται από προβληματική οικογένεια. Και τα δυο νεαρά αγόρια έχουν προσκομιστεί στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), όπου και τους έχουν “ξεχάσει” στην Παιδιατρική Κλινική! Ο πρώτος παραμένει ήδη 40 ημέρες εκεί, ενώ ο δεύτερος 20 ημέρες.


Η Πολιτεία τους έχει ξεχάσει

Καθώς δεν υπάρχουν δομές φιλοξενίας για άντρες, δεν υπάρχει μέρος να φιλοξενήσει τα δυο νεαρά αγόρια. Οι γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου καταβάλλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να τους στηρίξουν, ωστόσο δεν είναι οι κατάλληλοι και εξειδικευμένοι στην προσέγγιση τέτοιων περιπτώσεων.

Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, δήλωσε:


«Δεν είναι λογικό να παραμένουν στο νοσοκομείο υγιή παιδιά. Δεν είναι το κατάλληλο περιβάλλον. Ούτε είναι ο ρόλος του νοσοκομείου η φύλαξη παιδιών με κοινωνικά προβλήματα»

Ενώ παράλληλα, εργαζόμενη στο νοσοκομείο είπε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Ηρακλείου:

«Τα παιδιά δε μπορούν να κοιμηθούν, επιβαρύνονται κι άλλο ψυχολογικά. Σπαράζει η ψυχή μας να τα βλέπουμε εδώ»

Όσο, λοιπόν, δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ δομή φιλοξενίας για άντρες, θα παρατηρούνται ολοένα και περισσότερα παρόμοια περιστατικά, τόσο με ενήλικους όσο και με ανήλικους. Όπου για αυτούς η ζωή στο πεζοδρόμιο είναι, δυστυχώς, μονόδρομος…             katoxika.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *