ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Η παρουσίαση του λευκώματος «Προσκυνήματα της Πιερίας» Ο Θρησκευτικός και Προσκυνηματικός Τουρισμός
Με αφορμή την έκδοση του λευκώματος «Προσκυνήματα της Πιερίας» προϊόν της συνεργασίας της Ιεράς Μητροπόλεων Κίτρους-Κατερίνης-Πλαταμώνος και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γεώργιος και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, παραχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Ιουνίου 2022, συνέντευξη τύπου στην έδρα της Αντιπεριφέρειας.

Ο οικείος Μητροπολίτης, αφού ευχαρίστησε την κ. Μαυρίδου και όλους τους συντελεστές του λευκώματος με αναφορά τη Θρησκευτική, Ιστορική και Πολιτιστική ταυτότητα της Πιερίας για την συμβολή στην έκδοση, επισήμανε: «Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε τις δύο σημαντικές παραγωγές που αποτελούν καρπό της συνεργασίας μας την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και σχετίζονται με τον Θρησκευτικό-Προσκυνηματικό τουρισμό.Το δίγλωσσο λεύκωμα και το αντίστοιχο θεματικό ντοκιμαντέρ. Και τα δύο είναι χρήσιμα για την προβολή του νομού μας από τα οποία αναδεικνύονται η φυσική ομορφιά του τόπου μας και η πνευματική ακτινοβολία. Οι κοινές μας προσπάθειες δεν σταματούν εδώ. Αυτά είναι η αρχή. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, που αγκάλιασε αυτό το εγχείρημα το οποίο εισηγήθηκε η κ. Μαυρίδου.»

Ο χαιρετισμός της κ. Μαυρίδου

«Ο Προσκυνηματικός Τουρισμός δεν είναι απλά μια ειδική εναλλακτική μορφή τουρισμού. Αποτελεί στοιχείο ενότητας της κοινωνίας των ανθρώπων και ανάδειξης του πνευματικού πλούτου που κρύβει ο τόπος μας και γι αυτό η συνεργασία όλων των φορέων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εκκλησίας, τουριστικών φορέων γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρη και αναγκαία προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που τίθενται μπροστά μας για την αειφόρο ανάπτυξή του.» τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Συνέχισε με έμφαση: «Υπό την πατρική μέριμνα και φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Γεωργίου, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον τομέα του λεγομένου Προσκυνηματικού – Θρησκευτικού Τουρισμού με τη σωστή προβολή των βυζαντινών και μεταβυζαντινών Εκκλησιών της, τις σπάνιες εικόνες και τοιχογραφίες της, τα μοναστήρια, τα εκκλησιαστικά και μοναστηριακά προϊόντα και γενικά την αξιοθαύμαστη θρησκευτική της υποδομή που αποτελεί ένα μνημείο της Ορθοδοξίας αλλά και αναπόσπαστο μέρος της εθνικής μας παράδοσης και κληρονομιάς.

Στοχεύουμε δυναμικά στην ανάδειξη, την προβολή και την προώθηση της αναγνωρισιμότητας και επισκεψιμότητας των ιερών μνημείων, προσκυνημάτων και κειμηλίων, την προσέλκυση και ανάπτυξη των προσκυνημάτων και ταξιδίων θρησκευτικού ενδιαφέροντος και τη βελτίωση της γενικότερης τουριστικής εικόνας του νομού μας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.»Ολοκληρώνοντας, είπε: «Η Πιερία έχει να προσφέρει πολλά σε κάθε ταξιδιώτη και επισκέπτη λόγω του θρησκευτικού της πλούτου όπως αυτός έχει διαμορφωθεί μέσα από την μακραίωνη ιστορία της.

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι από τη θέση της Αντιπεριφερειάρχη αλλά και προσωπικά αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Γεώργιο, «τον φιλόστοργο πατέρα και ταυτόχρονα τον δυναμικό ιεράρχη» για την άοκνη εργασία του για την ανάδειξη και ανάπτυξη των Προσκυνημάτων Περιηγήσεων της Πιερίας και την εκκλησιαστική αναβάθμιση του νομού μας. Εύχομαι ο Θεός να του δίνει σωματική και ψυχική υγεία για την ευόδωση του Θεάρεστου έργου που επιτελεί. και να τον διαβεβαιώσω ότι ο Περιφερειάρχης μας Απόστολος Τζιτζικώστας κι εγώ θα στεκόμαστε πάντα δίπλα αρωγοί στο πολυσχιδές έργο του.»
Οι Αναστηλώσεις

Στις παρεμβάσεις συντήρησης και αναστήλωσης των λατρευτικών χώρων της Πιερίας, στάθηκε στη συνέχεια ο κ. Γεώργιος, αναφέροντας ότι ανάλογες εργασίες πραγματοποιούνται στον προ της απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό, Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Κολινδρού, καθώς επίσης στους Ιερούς Ναούς Παλαιού Παντελεήμονα, Αγίας Παρασκευής Κάστρου Πλαταμώνα, στην Παναγία της Περίστασης, Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Αιγινίου, Αγίου Νικολάου Ελατοχωρίου καθώς και στο Μοναστήρι Πέτρας Ολύμπου.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο πρόσωπο του υπευθύνου τύπου-δημοσίων σχέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους-Κατερίνης-Πλαταμώνος και συνεργάτη της κ. Μαυρίδου, Βασίλειο Δήμου για τη συμβολή του στην επιμέλεια της έκδοσης και του ντοκιμαντέρ «Προσκυνήματα της Πιερίας».
Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *