ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Σε ποιες χώρες ζουν οι εκατομμυριούχοι του πλανήτη- Πού μετακομίζουν οι μεγιστάνες


Μάλτα (Wikimedia Commons)


Από τη Ρωσία ετοιμάζονται να φύγουν άρον άρον οι εκατομμυριούχοι την φετινή χρονιά, καθώς οι πλούσιοι πολίτες στρέφουν την πλάτη στο καθεστώς του Βλαντίμιρ Πούτιν μετά την εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με νέα έρευνα μεταναστευτικών δεδομένων.

Η Ρωσία – και πολλοί από τους πλουσιότερους πολίτες της – έχουν πληγεί σφοδρά από τις οικονομικές κυρώσεις που επέβαλε η Δύση στον απόηχο της εισβολής στα τέλη Φεβρουαρίου. Στη χώρα υπάρχουν 101.100 εκατομμυριούχοι, αλλά οι 15.000 εξ’ αυτών – δηλαδή ένα ποσοστό κοντά στο 15% - αναμένεται να εγκαταλείψουν μέχρι τα τέλη του 2022 την πατρίδα τους, σύμφωνα με στοιχεία της λονδρέζικης εταιρείας Henley & Partner’s, που μεσολαβεί μεταξύ πλουσίων και χωρών που πωλούν υπηκοότητες


«Η Ρωσία αιμορραγεί από εκατομμυριούχους», είπε σύμφωνα με τον Guardian, ο Άντριου Αμόιλς, επικεφαλής του τομέα ερευνών της New World Wealth, που συγκέντρωσε τα στοιχεία για την Henley & Partner’s. «Εύπορα άτομα μεταναστεύουν σε σταθερά αυξανόμενους αριθμούς την τελευταία δεκαετία από τη Ρωσία, ένα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι των προβλημάτων που αντιμετώπζει τώρα η χώρα. Ιστορικά, πριν την κατάρρευση μιας μεγάλης χώρας προηγείται συνήθως μια επιτάχυνση της μετανάστευσης πλουσίων, που είναι συχνά οι πρώτοι που φεύγουν καθώς διαθέτουν τα μέσα για να το κάνουν», προσθέτει.


Ωστόσο, αναλογικά με τον πληθυσμό της, τη μεγαλύτερη απώλεια εκατομμυριούχων εκτιμάται ότι θα καταγράψει η Ουκρανία, όπου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο πόλεμος στα ανατολικά με βαριές απώλειες για τους αμυνόμενους, καθώς 2.800 εκ των ατόμων με περιουσία άνω του ενός εκατ. δολαρίων (κάπου το 42% επί του συνόλου στη χώρα) αναμένεται μέχρι τα τέλη του έτους να φύγουν από τη χώρα.
Οι χώρες που τραβούν σαν... «μαγνήτες» τους εκατομμυριούχουςΠαραδοσιακά οι πλούσιοι του πλανήτη μεθεγκαθίσταντο στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, αλλά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναμένεται να τις εκτοπίσουν από την κορυφή των χωρών που προσελκύουν εκατομμυριούχους μετανάστες, σύμφωνα πάντα με την λονδρέζικη εταιρεία.Περίπου 4.000 εκατομμυριούχοι αναμένεται να μετεγκατασταθούν στα ΗΑΕ μέχρι το τέλος του 2022, ενώ ακολουθούν η Αυστραλία, που αναμένεται να προσελκύσει περί τους 3.500, η Σιγκαπούρη (2.800) και το Ισραήλ (2.500). Μεγάλος αριθμός εκατομμυριούχων αναμένεται επίσης να μετακομίσει στα «τρία Μ», δηλαδή τη Μάλτα, το Μονακό και τον Μαυρίκιο. «Η Μάλτα ήταν ένα από τα μεγάλα success stories της Ευρώπης την περασμένη δεκαετία, όχι μόνον όσον αφορά στη μετανάστευση εκατομμυριούχων, αλλά και στην συνολική αύξηση του πλούτου», λέει ο Αμόιλς. «Είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές του κόσμου με 87% αύξηση του πλούτου σε δολάρια τη δεκαετία 2011-2021. Η διαδικασία πολιτογράφησης με τα χρυσά διαβατήρια έφερε πολύ νέο πλούτο στη νησιωτική χώρα και πιστεώνεται με την ισχυρή ανάπτυξη της Μάλτας σε πολλούς τομείς, περιλαμβανομένου εκείνου των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της Πληροφορικής και των ακινήτων. Περίπου 300 εκατομμυριούχοι αναμένεται να μετακομίσουν το 2022 στη Μάλτα», πρόσθεσε.


Ως «μαγνήτη πλούτου» περιγράφει η έρευνα της Henley & Partner’s και τον Μαυρίκιο στον Ινδικό Ωκεανό, λόγω της δημιουργίας ενός διεθνούς χρηματοοικονομικού κέντρου, το οποίο προσφέρει σημαντικές φοροελαφρύνσεις. Η νησιωτική χώρα δεν δεν έχει φόρο επί των κερδών και φόρο κληρονομιάς και επιβάλει ελάχιστο φόρο μόλις 3% σε παγκόσμιες εταιρείες. Από 2.700 εκατομμυριούχους πριν από δέκα χρόνια ο Μαυρίκιος φιλοξενεί σήμερα 4.800, σύμφωνα με την έκθεση Africa Wealth Report 2022, ενώ άλλοι 150 αναμένεται να μετεγκατασταθούν εκεί κυρίως από τη Νότια Αφρική και την Ευρώπη. Το Μονακό τέλος, προσελκύει εδώ και καιρό τους ζάπλουτους του πλανήτη καθώς δεν επιβάλει φορολογία εισοδήματος, κεφαλαιουχικών κερδών ή ακίνητης περιουσία και περί τους επτά στους δέκα κατοίκους του είναι εκατομμυριούχοι.


ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *