ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


51ο Φεστιβάλ Ολύμπου: Πρεμιέρα την Παρασκευή 1η Ιουλίου με την Εικαστική Έκθεση του Αστέρη Γκέκα
Με την Εικαστική Έκθεση του Αστέρη Γκέκα «Προσωπική μυθολογία», ξεκινούν οι εκδηλώσεις του 51ου Φεστιβάλ Ολύμπου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 1η Ιουλίου στις 20.00μμ στο φουαγιέ του Αρχαιολογικού Πάρκου Δίου, με ελεύθερη είσοδο.

Ο φορτισμένος από την ιστορία και τους αρχαίους μύθους, αρχαιολογικός χώρος του Δίου, γίνεται πηγή έμπνευσης για τον Λιτοχωρινό καλλιτέχνη του ξύλου και ζωγράφο Αστέρη Γκέκα. Ο καλλιτέχνης περιηγείται στα ιερά του Δίου, παρακολουθεί τις επιτελέσεις και συνομιλεί με τους μύστες και τις ιέρειες. Συνθέτει, έτσι, την προσωπική του μετα-μυθολογία με διαχρονικά και συγχρονικά υλικά και τα μετουσιώνει σε μοναδικές καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις.


Τα έργα του Γκέκα αποτελούν πολυεπίπεδες εικαστικές αφηγήσεις, με βασικά χαρακτηριστικά το ευδιάκριτο θέμα, την αναπαραστατικότητα που εκφράζεται με εκλεκτικιστική εικονογραφία και εικονολογία, την απλότητα και την αμεσότητα της ξυλογλυπτικής τεχνικής, τη συνύφανση γραπτού λόγου και εικονιστικής αναπαράστασης, την ποικιλία των καλλιτεχνικών μέσων και την τάση για ανάπτυξη του εικαστικού έργου στο χώρο.

Ώρες λειτουργίας 08:00-20:00.

Τρίτη 11:00-19:00

Τελευταία προσέλευση στο χώρο 20 λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]