ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Εξισωτική Αποζημίωση ΟΠΕΚΕΠΕ: Αιτήσεις έως 25 Ιουλίου 2022, το ύψος της ενίσχυσης


Φωτογραφία: EUROKINISSI


Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση υποβολής των αιτήσεων για τους δικαιούχους του Μέτρου 13 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, που αφορά στην Εξισωτική Αποζημίωση για τις ενισχύσεις του έτους 2022.

«Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης πραγματοποιείται έως την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022, προσμετρώντας στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2022, η οποία λήγει την 30η Ιουνίου 2022, και το διάστημα μετά τη λήξη του οποίου η αίτηση θεωρείται απαράδεκτη» αναφέρεται στην πρόσκληση.


Στόχος του Μέτρου 13, συνολικού προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ, είναι η ενίσχυση ετησίως των γεωργών των ορεινών περιοχών και άλλων περιοχών που αντιμετωπίζουν φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα, προκειμένου να αποζημιωθούν οι γεωργοί αυτοί για το σύνολο των προσθέτων δαπανών και την απώλεια εισοδήματος που σχετίζονται με τα μειονεκτήματα της γεωργικής παραγωγής στις εν λόγω περιοχές.

Όπως αναγράφεται στη δημοσίευση της πρόσκλησης, ο προϋπολογισμός των 250 εκατ. ευρώ κατανέμεται σε υπομέτρα ως εξής:

- Υπομέτρο 13.1 «Χορήγηση αντισταθμιστικής ενίσχυσης σε ορεινές περιοχές»: 170.000.000 ευρώ,


- Υπομέτρο 13.2 «Χορήγηση αντισταθμιστικής ενίσχυσης σε περιοχές με φυσικούς περιορισμούς εκτός των ορεινών» : 70.000.000 ευρώ.

- Υπομέτρο 13.3 «Χορήγηση αντισταθμιστικής ενίσχυσης σε περιοχές με ειδικά μειονεκτήματα» : 10.000.000 ευρώ.


Αναφορικά με τις ενισχύσεις για το υπομέτρο 13.1 καθορίστηκε σε 12,5 ευρώ ανά στρέμμα (125 ευρώ ανά εκτάριο), ενώ για το υπομέτρο 13.2 ορίζεται ως εξής:

- Για τις περιοχές με φυσικούς περιορισμούς, εκτός των ορεινών, μετά τη νέα οριοθέτηση σε 8,1 ευρώ ανά στρέμμα (81 ευρώ ανά εκτάριο)

- Για τις περιοχές με φυσικούς περιορισμούς, εκτός των ορεινών, με την παλαιά οριοθέτηση που, πλέον, ανήκουν στις περιοχές χωρίς περιορισμούς, μετά την νέα οριοθέτηση σε 2,5 ευρώ ανά στρέμμα (25 ευρώ ανά εκτάριο)

- Τέλος, για το υπομέτρο 13.3 ορίστηκε σε 8,1 ευρώ ανά στρέμμα (81 ευρώ ανά εκτάριο).


dikaiologitika.gr
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *