ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Ξεκινούν οι αιτήσεις για πρακτική με μισθό 23,89 ευρώ την ημέρα στις ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ π. ΟΑΕΔΑλεξάνδρα Κλειδαρά


Σήμερα, Τρίτη 21 Ιουνίου και ώρα 11:00, ξεκινάει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στις Επαγγελματικές Σχολές(ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ του π. ΟΑΕΔ, για το σχολικό έτος 2022-23, σε 31 ειδικότητες μευψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι γεννήθηκαν τα έτη 1993-2007 (15-29ετών) και είναι κάτοχοι τουλάχιστον Απολυτηρίου Γυμνασίου. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούςTAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση:https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-epaggelmatike-skhole-epas-tou-oaed


Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε σχολείο →Εγγραφή σε Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑ.Σ.) της ΔΥΠΑ.

Η ΔΥΠΑ εφαρμόζει από το 1952 το σύστημα της Μαθητείας, το οποίο είναι και τομοναδικό δυικό σύστημα στη χώρα μας, που συνδυάζει τη θεωρητική καιεργαστηριακή επαγγελματική εκπαίδευση στην Σχολή με το πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on-the-job-training).Στόχος είναι να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσειςαλλά και επαγγελματική εμπειρία στην αγορά εργασίας. Οι μαθητές των ΕΠΑΣ τοπρωί πραγματοποιούν μαθητεία σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέασε θέσεις συναφείς με την ειδικότητά τους, ενώ το απόγευμα παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα στη Σχολή.

Η αμοιβή των μαθητών αντιστοιχεί σε 23,89 € για κάθε ημέρα μαθητείας στοχώρο εργασίας για 2 έτη (τέσσερα εξάμηνα).


Οι μαθητές των ΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ:
- Πραγματοποιούν πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο με αμοιβή και πλήρη ασφάλιση

- Φοιτούν σε σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και τους παρέχονται τα απαραίτητα βιβλία και βοηθήματα
- Εκπαιδεύονται από έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικόπροσωπικό
- Δικαιούνται σπουδαστική άδεια μέχρι 30 ημέρες με αποδοχές
- Δικαιούνται αναβολή στράτευσης
- Λαμβάνουν επίδομα στέγασης και σίτισης όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις.


Για το σχολικό έτος 2022-2023 θα λειτουργήσουν πανελλαδικά 51 ΕΠΑΣ Μαθητείας με 31 ειδικότητες υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας, ενώ θα επαναλειτουργήσει και η ΕΠΑΣ Μαθητείας Παλλήνης στην Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν αιτημάτων της τοπικής κοινωνίας. 

Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν είναι οι ακόλουθες:- Αισθητικής Τέχνης- Αργυροχρυσοχοΐας- Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής- Βοηθών Γενικής Βρεφονηπιοκομίας- Βοηθών Γενικής Νοσηλείας- Βοηθών Φαρμακείου- Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας- Γραφικών Τεχνών – Ηλεκτρονικής Σχεδίασης Εντύπου- Εγκαταστατών Ψυκτικών & Κλιματιστικών Έργων- Επεξεργασία Γούνας- Κομμωτικής Τέχνης- Μαγειρικής Τέχνης- Μηχανοσυνθετών Αεροσκαφών- Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων- Ξυλουργών – Επιπλοποιών- Τεχνίτες Υποστήριξης Συστημάτων Η/Υ- Τεχνιτών Αερίων Καυσίμων- Τεχνιτών Αμαξωμάτων- Τεχνιτών Εργαλειομηχανών- Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών- Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Αυτοκινήτου- Τεχνιτών Ηλεκτρονικών Συσκευών, Εγκαταστάσεων & Υπολογιστικών Μονάδων- Τεχνιτών Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων- Τεχνιτών Μεταλλικών Κατασκευών- Τεχνιτών Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου- Τεχνιτών Ναυπηγικής Βιομηχανίας- Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων- Υπαλλήλων Οικονομικών Καθηκόντων- Υφάσματος – Ένδυσης- Φυτοτεχνικών Επιχειρήσεων – Αρχιτεκτονικής Τοπίου- Ωρολογοποιίας.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *