ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


ΠΑΟΚ: Ρεαλιστικός στόχος η Νέα Τούμπα να είναι έτοιμη το 2026 με ελάχιστη χωρητικότητα 35.000 θέσεις
Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε τις εταιρείες που θα αναλάβουν την κατασκευή της Νέας Τούμπας, με ρεαλιστικό στόχο να είναι έτοιμη το 2026, με ελάχιστη χωρητικότητα 35.000 θέσεις.

Το μεσημέρι της Τρίτης (21/06) ο ΠΑΟΚ παρουσίασε τις δύο εταιρείες, SALFO και Populous, που μαζί με άλλες 10 περίπου εταιρείες, συγκροτούν μια Κοινοπραξία που αναλαμβάνει τη μελέτη, το σχεδιασμό και τη κατασκευή της Νέας Τούμπας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, παρουσιάστηκαν όλα τα δεδομένα για την ανακατασκευή του γηπέδου, ενώ οι μελετητές έδωσαν τις τρεις κατευθυντήριες γραμμές:

Πλήρης εφαρμογή των κανόνων UEFA και FIFA για την ασφάλεια.

Μεταφορά της ψυχής και της ατμόσφαιρας του υφιστάμενου γηπέδου στο νέο.

Εμπορική λειτουργία του γηπέδου 365 μέρες το χρόνο

Αρχικά, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, έκανε λόγο για μία ιστορική ημέρα για τον Δικέφαλο:

“Σίγουρα πρόκειται για μία από τις πιο ιστορικές ημέρες, στην ιστορία του ΠΑΟΚ.
Η επιμονή του Ιβάν Σαββίδη, οδήγησε σε αυτή την κατάσταση, η δύναμή του, όραμά του, όπως τα υποσχέθηκε όλα από την πρώτη στιγμή, όταν ανέλαβε τα ηνία του ΠΑΟΚ”.

Από την πλευρά του, ο project director της Νέας Τούμπας, Δημήτρης Μουτσάκης αποκάλυψε πως μέσα στο επόμενο δίμηνο, ο ΠΑΟΚ θα παραλάβει τρεις προτάσεις των μελετών του γηπέδου.

“Το σχήμα Salfo-Populous είναι οι μελετητές της Νέας Τούμπας και αρχιτέκτονας είναι η εταιρεία Populous, μια εταιρεία με βασικό της αντίκειμενο τα γήπεδα ανά τον κόσμο.

Η εταιρεία Salfo έχει τεράστια εμπειρία στην διαχείριση έργων.

Η Θεσσαλονίκη, η Τούμπα, ο κόσμος του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι πολύ χαρούμενοι που ένα τέτοιο σχήμα έχει αναλάβει το νέο γηπεδο.

Ουσιαστικά χθες 20 του μήνα ήταν η πρώτη μέρα της έναρξης των εργασιών.

Μέσα στο επόμενο δίμηνο θα παραλάβουμε τρεις προτάσεις των μελετών του γηπέδου, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και το master plan.

Aυτές τις προτάσεις που θα είναι αναλυτικές και θα τα περιλαμβάνουν όλα, θα αξιολογηθούν από εμάς και στην συνέχεια από τον κόσμο του ΠΑΟΚ και της Θεσσαλονίκης.

Αφού επιλέξουμε την πρόταση, τότε θα προχωρήσουμε στην ωρίμανση του κόνσεπτ που θα χρειαστούν 4-5 μήνες.

Στη συνέχεια υπάρχουν δυο δρόμοι μελετών, ένα για το γήπεδο και μια για τον περιβάλλοντα χώρο (σ.σ. σε συνεννόηση με δήμο και περιφέρεια).

Μετά την ωρίμανση του κόνσεπτ, θα γίνει η έκδοση οικοδομικής άδειας. Το έργο έχει σημασία για όλη την Θεσσαλονίκη, θα αναγεννήσει όλη την περιοχή της Τούμπας.

Θα σεβαστεί το περιβάλλον, θα δώσει ζωή στην περιοχή και πράγματι χρειάζεται μια τέτοια ανάπτυξη…”.

Στη συνέχεια, τόνισε πως:“Μετά την ολοκλήρωση του κόνσεπτ, σε έξι μήνες θα είναι έτοιμη και η οικοδομική άδεια. Θεωρώ ότι μέσα στο καλοκαίρι του 2023 θα έχουμε την οικοδομική άδεια.

Στο πρότζεκτ μπριφ δόθηκαν ξεκάθαρες οδηγίες για τα κονσεπτ που θα παραδώσουν.

Η πρώτη είναι η απόλυτη συμμόρφωση σε όλους τους τομείς των FIFA και UEFA, η δεύτερη κατευθυντήρια γραμμή είναι να μεταφερθεί η ψυχή και η ενέργεια της Τούμπας, η ατμόσφαιρα της Τούμπας.

Η Τρίτη γραμμή είναι η εμπορική εκμετάλλευση των χώρων του γηπέδου, για να μπορέσει να λειτουργεί 365 μέρες τον χρόνο και όχι μόνο όταν έχει αγώνες η ομάδα.

Όσον αφορά τον περιβάλλοντα χώρο θέλουμε να κάνουμε έναν χώρο που θα δώσει βιωσιμότητα στην περιοχή.

Να έρχονται οικογένειες, να αθλούνται άτομα από όλη την πόλη.

Για το έργο της Νέας Τούμπας υπήρχαν αρκετοί ενδιαφερόμενοι, αλλά τελικά επελέγησαν οι Salfo και Populous ήταν οι καλύτερες επιλογές”.

Ο στόχος και η χωρητικότητα της Νέας Τούμπας

Για τη χωρητικότητα αλλά και για το χρονοδιάγραμμα της Νέας Τούμπας μίλησε ο υπεύθυνος εγκαταστάσεων και ανάπτυξης κτηριακών υποδομών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιάννης Δημογιάννης.

“Αυτό που ζούμε τώρα άρχισε πριν από πέντε χρόνια σε μια συζήτηση με τον κ. Σαββίδη.

Τότε αποφασίσαμε να γινει το γήπεδο του ΠΑΟΚ εδώ στην Τούμπα και όχι κάπου αλλού.

Το κατάφέραμε αυτό με επιμονή και με πολλή δουλειά, να γίνει το νέο γήπεδο στην περιοχή που ήθελε και ο κόσμος της ομάδας και ο κ. Σαββίδης.

Έγιναν συγκεκριμένες ρυθμίσεις, έλεγχοι για να φτάσουμε σήμερα σε αυτό το σημείο.

Για εμάς εδώ στον ΠΑΟΚ, η Νέα Τούμπα δεν είναι μόνο ένα κομμάτι.

Για τον οργανισμό ΠΑΟΚ, η Νέα Τούμπα έχει μια σειρά έργων που πρέπει να γίνουν.

Ο χώρος που θα αγωνιστεί η ομάδα όσο υπάρχουν έργα, η εγκατάσταση του ΑΣ, η αναζήτηση χώρων για να απορροφήσει κομμάτια του συλλόγου που βρίσκονται στην Τούμπα.

Υπάρχουν αρκετά ζητήματα ακόμη, άμεσα όμως θα πρέπει εμείς να συντάξουμε ένα μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης για να διαμορφώσουμε τον χώρο πέριξ του γηπέδου.

Ένα ακόμα μνημόνιο με του Υπουργειο Πολιτισμού σε περίπτωση που βρεθούν αρχαία ευρήματα, χρειάζεται συνεννόηση με την κυβέρνηση γιατί σε αυτά τα μεγάλα έργα επιβάλλεται να υπάρχει μια καλή συνεργασία.

Θέλουμε να λύνουμε τα προβλήματα που προκύπτουν γρήγορα.

Στόχος μας είναι να είμαστε στο νέο γήπεδο το 2026 και είναι ένας στόχος ρεαλιστικός”

Μιλώντας για την χωρητικότητα, ανέφερε:

“Δεν μπορούμε να πούμε σήμερα για την χωρητικότητα, έχει ενημερωθεί η εταιρία.

Η χωρητικότητα θα προκύψει από την μελέτη της εταιρείας.

Τα δεδομένα λίγο πολύ τα ξέρουμε.

Το Προεδρικό Διάταγμα μας δίνει δυνατότητα και για μεγαλύτερες χωρητικότητες, αλλά το ελάχιστο όριο είναι οι 35.000.

Να είστε σίγουροι ότι θα κάνουμε το καλύτερο για την βέλτιστη χωρητικότητα της Νέας Τούμπας.

Είχαν εξεταστεί άλλα σενάρια για χώρους μακριά από την Τούμπα.

Τέθηκαν όλα επί τάπητος αλλά πήραμε απόφαση για την Τούμπα.

Πλέον η διεθνής πρακτική είναι για γήπεδα μέσα στον αστικό ιστό, άρα η επιλογή της Τούμπας είναι η καλύτερη επιλογή και για τον ΠΑΟΚ και για την πόλη.

Στα δημοτικά συμβούλια υπήρχαν κάποιες διαφορετικές απόψεις, αλλά όλη η πόλη πιστεύω θέλει το έργο να γίνει στην Τούμπα”.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

<