ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Κατερίνη – Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο 2022-23

Η διαφορά του σχολείου μας από τα σχολεία Γενικής Παιδείας – ΕΠΑΛ έγκειται καταρχάς στη διαφοροποιημένη διδασκαλία σε τμήματα, με μικρό αριθμό μαθητών (5–9) και στην ψυχοσυναισθηματική και θεραπευτική υποστήριξη των μαθητών αλλά και των γονιών τους από ειδικότητες όπως ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, λογοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, σχολικοί νοσηλευτές.Καλώς ήρθατε στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Κατερίνης

Ποιοι είμαστε

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Κατερίνης (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ) ιδρύθηκε ως ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α’ και Β’ Βαθμίδας με την υπουργική απόφαση υπ’ αριθμόν 95916/Γ6/2005, που εκδόθηκε στο ΦΕΚ 1397/Β/10-10-2005 και μετονομάστηκε σε ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ με τον νόμο 4415/2016 – ΦΕΚ 159/Α/6-9-2016.

Φοίτηση – Αναλυτικό πρόγραμμα
Στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. ακολουθείται το αναλυτικό πρόγραμμα του Γυμνασίου Γενικής Παιδείας καθώς και του Λυκείου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Προβλέπεται 4ετής φοίτηση στο Γυμνάσιο και 4ετής στο Λύκειο, όπου στη Β’ Λυκείου γίνεται επιλογή από τους μαθητές και τις μαθήτριες ενός τομέα εξειδίκευσης.

Τομείς – Ειδικότητες
-Τομέας “Διοίκησης και Οικονομίας”, με την Ειδικότητα “Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων”
-Τομέας “Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος”, με την Ειδικότητα “Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής”
-Τομέας “Πληροφορικής”, με την Ειδικότητα “Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ”.Σε τι διαφέρουμε από τη Γενική Εκπαίδευση;
Η διαφορά του σχολείου μας από τα σχολεία Γενικής Παιδείας – ΕΠΑΛ έγκειται καταρχάς στη διαφοροποιημένη διδασκαλία σε τμήματα, με μικρό αριθμό μαθητών (5–9) και στην ψυχοσυναισθηματική και θεραπευτική υποστήριξη των μαθητών αλλά και των γονιών τους από ειδικότητες όπως ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, λογοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, σχολικοί νοσηλευτές.

Προφίλ Μαθητών
Οι μαθητές που φοιτούν στο σχολείο μας, ηλικίας 12 – 22 ετών, κατόπιν εισήγησης του ΚΕΔΑΣΥ, προέρχονται σε μεγάλο ποσοστό από σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας γενικής εκπαίδευσης και αντιμετωπίζουν ελαφρές έως μέτριες δυσκολίες μάθησης, οριακή έως ελαφρά νοητική υστέρηση, ψυχοκοινωνικές δυσκολίες και προβλήματα συμπεριφοράς

Συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα και Erasmus+
Το σχολείο μας συμμετέχει με μεγάλη επιτυχία λαμβάνοντας πολλές διακρίσεις σε εκπαιδευτικά προγράμματα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας καθώς και σε ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+. Ανταλλάσσοντας καλές πρακτικές και διαφοροποιώντας τη διδασκαλία, οι μαθητές ωφελούνται τόσο γνωστικά όσο και συναισθηματικά, διευρύνοντας τις προοπτικές τους.

Προοπτικές
Οι μαθητές λαμβάνουν πτυχίο – απολυτήριο ισότιμο με αυτό των σχολείων γενικής εκπαίδευσης. Έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ακόμη, παρέχεται η δυνατότητα μαθητείας μόλις ολοκληρώσουν τον τομέα εξειδίκευσης που έχουν επιλέξει.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε:
Διεύθυνση: Τερζοπούλου 150, Τ.Κ. 60100, Κατερίνη Πιερίας

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *