ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Γεωργάκης Ολύμπιος: Συνεχίζονται τα γυρίσματα της ταινίας για τον αγωνιστή του 1821 στην περιοχή της Ζαχάρως

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται τα γυρίσματα της νέας δραματοποιημένης ταινίας – ντοκιμαντέρ που αφορά τον αγνό αγωνιστή του 1821 Γεωργάκη Ολύμπιο και τον ηρωϊκό του θάνατο στη Μονή Σέκου στην Β.Α. Ρουμανία τον Σεπτέμβριο του 1821.

Ο Κινηματογραφιστής – σκηνοθέτης της ταινίας Ιωάννης Κ. Μουτσούλας μαζί με αναβιωτές του 1821 πραγματοποίησε νέα γυρίσματα πριν λίγες μέρες στην Ηλεία.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι τα γυρίσματα για τη νέα δραματοποιημένη ταινία – ντοκιμαντέρ του αγωνιστή του 1821 Γεωργάκη Ολύμπιου συνεχίζονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Ότι κάνουμε το κάνουμε με τις δικές μας μικρές δυνάμεις αλλά το αποτέλεσμα μας δικαιώνει γιατί το κάνουμε όλοι με αγάπη και σεβασμό για τους αγωνιστές – αγωνίστριες που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος για να μπορούμε όλοι εμείς σήμερα να απολαμβάνουμε τα αγαθά της ελευθερίας».

Ανδρέας Βρυώνης«Τιμούμε την θυσία του Γεωργάκη Ολύμπιου»

Με την σειρά του ο πρωταγωνιστής της δραματοποιημένης ταινίας και ο άνθρωπος που ενσαρκώνει τον Γεωργάκη Ολύμπιο Ανδρέας Βρυώνης αναφέρθηκε στην όμορφη προσπάθεια ανάδειξης του αγωνιστή τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «είναι μεγάλη τιμή για μένα που θα ενσαρκώσω έναν μεγάλο ήρωα του 1821 τον Γεωργάκη Ολύμπιο.

Μέσα από αυτή την προσπάθεια που κάνουμε με καλούς και αγαπημένους φίλους όπως ο Ιωάννης Κ. Μουτσούλας, ο Γιώργος Κορμάς, η Σοφία Δούση, ο πολύ καλός μου φίλος Θεόδωρος Λάμπρος που έχει γράψει το σενάριο της ταινίας και πρωταγωνιστεί σε αυτή καθώς και άλλοι αναβιωτές, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε την δράση και τον ηρωϊκό θάνατο του ήρωα. Εύχομαι ο κόσμος να αγκαλιάσει αυτή μας την προσπάθεια που γίνεται αφιλοκερδώς και με τις δικές μας δυνάμεις. Επίσης θα ήθελα να τονίσω ότι μέσα από τέτοιες δημιουργικές προσπάθειες όπως αυτή που κάνουμε για τον εν λόγω αγωνιστή του 1821, αναδεικνύονται προσωπικότητες της Ελληνικής Επανάστασης που δεν είναι ευρέως γνωστές και που λείπουν ή αναφέρονται μεμονωμένα στα σχολικά εγχειρίδια. Άρα η ταινία αυτή έχει και εκπαιδευτικό ρόλο».

Παναγιώτης Παναγόπουλος – Ιδιοκτήτης ξενοδοχείου «Alkionis Hotel»

«Αναδεικνύεται η ιστορία αλλά και η περιοχή μας»


Για την ταινία μίλησε και ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «ALKIONIS HOTEL» στη Ζαχάρω Ηλείας κ. Παναγιώτης Παναγόπουλος αφού ο υιός του Θανάσης συμμετέχει με τα δικά του άλογα στην ταινία και βοηθάει σημαντικά στα γυρίσματα που πραγματοποιούνται στην εν λόγω περιοχή.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι όπως αυτά τα παιδιά που παλεύουν μόνα τους για να αναδείξουν την ιστορία μας. Συγχαρητήρια στην όλη προσπάθεια που γίνεται και νοιώθω ικανοποίηση που τόσο εγώ όσο και ο γιος μου Θανάσης έχουμε βάλει ένα μικρό λιθαράκι για να γίνει αυτή η όμορφη προσπάθεια. Επίσης μέσα από αυτή την ταινία αναδεικνύεται η Ζαχάρω και το μαγευτικό δάσος του Καϊάφα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ξενοδοχείο του κ. Παναγόπουλου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνέντευξη για την έναρξη της ταινίας ενώ παρείχε τις απαραίτητες υπηρεσίες και στους αναβιωτές που έμειναν στο ξενοδοχείο για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

Θεόδωρος Λάμπρος – Αναβιωτής – Σεναριογράφος

«Η αγάπη μας για το 1821 μετουσιώνεται σε όμορφες προσπάθειες»
Για την αγάπη που δίνουν για την ανάδειξη της ιστορίας μίλησε ο Αναβιωτής και σεναριογράφος της ταινίας στην οποία συμμετέχει και ο ίδιος Θεόδωρος Λάμπρος που ανέφερε τα εξής:

«Με τις δικές μας μικρές δυνάμεις αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τα γυρίσματα της νέας δραματοποιημένης ταινίας – ντοκιμαντέρ για την δράση και τον ηρωϊκό θάνατο του Λεωνίδα της Μολδοβλαχίας Γεωργάκη Ολύμπιου. Ενός αγωνιστή που δεν είναι ευρέως γνωστός όπως οι άλλοι αλλά που η συμβολή του στην πρώτη Επανάσταση που ξεκίνησε στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες τον Φεβρουάριο του 1821 υπήρξε σημαντική.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]