ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


18ος Olympus Marathon


Το Σάββατο 25 Ιουνίου θα διεξαχθεί ο 18ος Olympus Marathon απόστασης 44χλμ. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 6:05 από το Αρχαιολογικό πάρκο του Δίου ενώ ο τερματισμός θα γίνει όπως κάθε χρονιά στην κεντρική πλατεία του Λιτοχώρου.

Εκτός από τον κύριο αγώνα του προγράμματος θα διεξαχθούν ακόμα οι

– Olympus Vertical 4,25χλμ. (Παρασκευή 24 Ιουνίου με ώρα εκκίνησης 10:00 από τα Πριόνια)

– 3ος Olympus Ultra 71χλμ. (Σάββατο 25 Ιουνίου με ώρα εκκίνησης 0:00 από το Δίον)

– Melindra Trail 5χλμ. (Κυριακή 26 Ιουνίου με ώρα εκκίνησης 9:00)

– Κόψη των Αετών 14χλμ. (Κυριακή 26 Ιουνίου με ώρα εκκίνησης 10:00 από τα Πριόνια)

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο
https://www.olympus-marathon.com/
Παιδικοί αγώνες και αγώνες ΑμεΑ - Olympus Marathon 2022

Olympus Mini ( age : 6-7) (1η-2α Δημοτικού) : 600m

Olympus Kids (age : 8-9) (3η-4η Δημοτικού) : 800m

Olympus Juniors (age : 10-11) (5η-6η Δημοτικού) : 1000m

Olympus Special Race (αγώνας για παιδιά με ειδικές ικανότητες) : 500m

Διαδρομές παιδικών αγώνωνΌλοι οι παιδικοί αγώνες θα διεξαχθούν την Παρασκευή 24/6 το απόγευμα.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!!!
ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ OLYMPUS MARATHON, OLYMPUS ULTRA ΚΑΙ ΚΟΨΗ ΤΩΝ ΑΕΤΩΝ


Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συμμετέχοντες των αγώνων του Olympus Marathon, ότι βάση του ΦΕΚ 610Δ’/17-09-2021 που αφορά το Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία, διατήρηση και διαχείριση της φύσης και του τοπίου ως φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Ολύμπου (“Χαρακτηρισμός της χερσαίας και υδάτινης περιοχής του Όρους Ολύμπου ως Εθνικού Πάρκου, οριοθέτηση και καθορισμός ζωνών προστασίας αυτού, χρήσεων γης, όρων και επιτρεπόμενων δραστηριοτήτων”), από φέτος αλλάζει μερικώς η διαδρομή των αγώνων Olympus Marathon, Olympus Ultra και Κόψη των Αετών.

Η αλλαγή αφορά τα τελευταία 9 χιλιόμετρα των διαδρομών και οφείλεται στην απαγόρευση κάθε αθλητικής δραστηριότητας στην ζώνη Α του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου (Περιοχή Προστασίας της Φύσης). Το κομμάτι που περνάει μέσα από την Ζώνη Α του Δρυμού είναι από την γέφυρα του Μοναστηριού έως και την Καστάνα.

Πιο συγκεκριμένα, στο Φαράγγι του Ενιπέα, φτάνοντας στη θέση Μοναστήρι, η διαδρομή σταματάει την πορεία στο Ε4 (δεν θα περνάει από Άγιο Σπήλαιο και τη θέση Καστάνα) και θα ακολουθεί πλέον το μονοπάτι στην απέναντι πλευρά του φαραγγιού προς Ζηλνιά και στη συνέχεια Λιτόχωρο. Για όσους γνωρίζουν, είναι το δεύτερο μισό διαδρομής του Χειμωνιάτικου Ενιπέα. Τα χαρακτηριστικά των διαδρομών με βάση τα χιλιόμετρα, καθώς και της υψομετρικής διαφοράς αλλάζουν ελάχιστα.

Η αλλαγή αυτή κρίνεται απαραίτητη προκειμένου η διοργάνωση να λάβει τις ανάλογες γνωμοδοτήσεις από τους αρμόδιους φορείς για την διεξαγωγή των αγώνων.

Περισσότερες πληροφορίες στην περιγραφή διαδρομής Olympus Marathon, Olympus Ultra, Κόψη των Αετών.

Νέα χαρακτηριστικά των αγώνων:
Olympus Marathon 43km, +3350m
Olympus Ultra 70km, +5550m
Κόψης των Αετών 12.5km, +450m


Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Olympus Marathon
Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

<