ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Η 11η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας ανοίγει πανιά

Η Πρώτη Παρουσίαση και οι Στόχοι για το 2022Το Επιμελητήριο Πιερίας προετοιμάζεται πυρετωδώς για την επαναλειτουργία της 11ης ΕΒΕΠ-ΚΜ που τα δύο χρόνια της πανδημίας δεν λειτούργησε.

Τη στιγμή αυτή υπάρχει μεγάλη διάθεση για συμμετοχή και ήδη έχει καλυφθεί το 75 % των περιπτέρων.

Συνδιοργανωτές στο μεγάλο αυτό εμπορικό γεγονός για την πόλη της Κατερίνης είναι η Αντιπεριφέρεια Πιερίας και ο Δήμος Κατερίνης.
Χθές το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Πιερίας ο Πρόεδρος Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου και ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ενημέρωσαν για την πορεία της διοργάνωσης τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Αρχικά το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και αφού ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και το Δήμαρχο Κατερίνης για τη συμμετοχή τους οικονομική και ηθική στη διοργάνωση της Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης είπε:

Πιστεύω ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να μπορεί να ξεχωρίσει και αυτή χρονιά η έκθεση, και την αίσθηση αυτή μας τη δίνει η μεγάλη συμμετοχή.

Είναι η πρώτη φορά σε όλα αυτά τα χρόνια τα οποία κάνουμε την έκθεση, που τον μήνα Ιούνιο είναι κατά 75% καλυμμένη η συμμετοχή. αντιλαμβάνεστε λοιπόν το ενδιαφέρον αλλά και τη δίψα του επιχειρηματία να μπορεί να ξαναμπεί στο θέμα αυτό που λέμε προβολή, γιατί όπως γνωρίζουμε όλοι μας και εμείς για να προβάλουμε την έκθεση, για να προβάλουμε όλες μας τις προσπάθειες καλούμε τα ΜΜΕ και μέσων αυτών προβάλουμε τις δράσεις μας. Ενημερώνουμε τους δημότες, το ίδιο λοιπόν είναι και οι επιχειρηματίες μετά από δύο χρόνια δίνουν δυναμικά το παρόν και μάλιστα μπορώ να πω ότι υπάρχουν πολλοί νέοι επιχειρηματίες που συμμετέχουν.

Δημιουργούμε ένα πρόβλημα εδώ που μόνο ο κος Δήμαρχος μπορεί να το λύσει. Ο στεγασμένος χώρος είναι 3.500 μέτρα και υπάρχει και άλλος χώρος 2.500 τ.μ.

Οι συμμετοχές της έκθεσης πάντα γινόταν μέσα στον Ιούλιο και από αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 18 Σεπτεμβρίου. Εάν λοιπόν συνεχίσει αυτή η ροή με αυτόν τον τρόπο εμείς πρέπει να προσθέσουμε ακόμη μία άλλη τέντα η οποία το λιγότερο πρέπει να είναι 500 μέτρα. Όμως δημιουργείται ένα πρόβλημα στη διέλευση των αυτοκινήτων. Εκεί θέλουμε τη βοήθεια για τη λύση του προβλήματος. Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα λυθεί άμεσα και διαμορφωθεί ωραία.

Η έκθεση θα είναι η ομορφότερη των τελευταίων 10 χρόνων γιατί η επιχειρηματικότητα το έχει ανάγκη.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και εμείς ως δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης, ως Αντιπεριφέρεια για την πρόσκληση – πρόκληση που δίνεται κάθε χρόνο για τη συμμετοχή μας ως συνδιοργανωτή σε ένα μεγάλο γεγονός. Και λέω μεγάλο γιατί πραγματικά έχει ξεφύγει από ένα γεγονός με την πάροδο του χρόνου που έχει το χαρακτήρα του επιχειρείν στην περιοχή μας, δεν είναι πλέον μόνο μια εμπροροβιοτεχνική της Πιερίας αλλά γίνεται της Περιφέρειας, της Κκεντρικής Μακεδονίας και πιστεύουμε σιγά σιγά μπορεί να γίνει ένα γεγονός, ένα σημείο αναφοράς που θα μπορεί κάθε επαγγελματίας και κάθε επιχειρηματίας να δηλώσει την παρουσία του σε ένα νομό προνομιακό, σε ένα νομό ξεχωριστό, σε μια περιφερειακή ενότητα που έχει πραγματικά όλα αυτά τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά της ανάπτυξης της προόδου και της ανάδειξης.

Είτε αυτό αφορά το επιχειρείν, είτε τον τουρισμό, είτε τον πολιτισμό. Με μεγάλη χαρά ακόμη μία φορά για μας είναι ιδιαίτερα συγκινητικό που μετά από τα δύο χρόνια αυτής της πανδημίας που δεν μπορούσαν να γίνουν ούτε εκδηλώσεις, ούτε να έχουν αυτό το αφήγημα που πραγματικά θέλαμε να έχουμε, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι φέτος θα γίνει μάλλον πιο πανηγυρικά σαν να ξεκινάμε κάτι από την αρχή. Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε να μετέχουμε και να στηρίξουμε την επιχειρηματική κοινότητα. Εξάλλου και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζητζικώστας δίνει πάντα το δικό του αφήγημα και τη δική του πραγματικά παρουσία και αρωγή σε τέτοιου είδους μεγάλα γεγονότα.

Ευχόμαστε από καρδιάς να έχουμε μια μεγάλη επιτυχία και καλό καλοκαίρι.

Ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος

Χαιρετίζω τη πρωτοβουλία του προέδρου του Επιμελητηρίου για να κάνουμε αυτό το νέο ξεκίνημα μετά την covid. Να κάνουμε μία Εμποροβιοτεχνική Εκθεση διαφορετική. Πιο μεγάλη, πιο πλούσια και βέβαια πιο οργανωμένη από ποτέ έτσι ώστε και αυτοί που θα έρθουν και οι δικοί μας να μείνουνε ευχαριστημένοι. Θα γίνω λίγο πιο πρακτικός στο θέμα της πρόσβασης ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Το δεύτερο κομμάτι και πιο ενδιαφέρον για όλους είναι ότι πήραμε το πράσινο φως για να καταθέσουμε προμελέτη γιατί αυτόν τον χώρο θέλουμε να τον κάνουμε στεγασμένο , μια μόνιμη κατασκευή προκάτ βέβαια.

Θα είμαστε έτοιμοι σύντομα να το καταθέσουμε στο πρόγραμμα που έχω πάρει την έγκριση από τον υπουργό για 5.500 τ.μ. στεγασμένο με όλες τις προσβάσεις με ράμπες ώστε να μπορούν να μπαίνουν και για μεγάλα φορτηγά και πιστεύω ότι θα έχει τύχη αυτό το πρότζεκ. Ευελπιστώ ότι του χρόνου θα έχουμε και τις εγκρίσεις και θα προχωρήσουμε στην κατασκευή. Εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπάθεια που στηρίζουμε και εύχομαι να πετύχει το εγχείρημα αυτό.

Να σημειώσουμε ότι για τη διοργάνωση της Εκθεσης το Επιμελητήριο Πιερίας διαθέτει το ποσό των 28.000 ευρώ, ο Δήμος των 20.000 ευρώ και η Αντιπεριφέρεια τις 15.000 ευρώ.


Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *