ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Ρεύμα: Καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής έως την 1η Ιουλίου 2023 - Ελεύθερη η αλλαγή προμηθευτή 


Στη νομοθετική κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στα κυμαινόμενα τιμολόγια προχωρά το Υπουργείο Ενέργειας, ξεκινώντας ένα μήνα μετά την έναρξη εφαρμογής του πλαφόν στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του Insider.gr.

Η ρύθμιση περιλαμβάνεται σε τροπολογία που κατατέθηκε πριν από λίγο στο σχέδιο νόμου του υπουργείου για την αδειοδοτική απλοποίηση νέων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, το οποίο συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή. Η κατάργηση ξεκινά από την 1η Αυγούστου 2022 έως την 1η Ιουλίου 2023, με δυνατότητα παράτασης.

Σε αυτό το διάστημα, «δεν εφαρμόζεται σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας χρέωση ρήτρας αναπροσαρμογής ή αντίστοιχης ρήτρας, η οποία συνδέεται με τη διακύμανση μεγεθών της χονδρεμπορικής αγοράς, είτε πρόκειται για τιμολόγια με διακριτή αναγραφή της ανωτέρω ρήτρας είτε για τιμολόγια χωρίς διακριτή αναγραφή αυτής», αναφέρεται χαρακτηριστικά.


Όσον διάστημα θα είναι καταργημένη η ρήτρα, οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας θα ανακοινώνουν σε μηνιαία βάση και σε ευδιάκριτο σημείο στην ιστοσελίδα τους, έως το τέλος του δεύτερου μήνα (Μ-2) πριν από τον μήνα εφαρμογής (Μ), τις πάγιες χρεώσεις και τις χρεώσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για το σκέλος ισχύος και ενέργειας.

Όλοι οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν άλλο τύπο τιμολογίου προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, κατόπιν δήλωσής τους προς τον προμηθευτή ή αίτησης προσφοράς προμήθειας, αν δεν έχουν σύμβαση προμήθειας σε ισχύ.

Η αλλαγή προμηθευτή ή τιμολογίου προμήθειας, συνεπεία της μεταβολής των χρεώσεων προμήθειας δυνάμει της εκάστοτε ανακοίνωσης νέας χρέωσης, θα γίνεται αζημίως για τους πελάτες και δεν θα συνεπάγεται δικαίωμα αποζημίωσης του προμηθευτή λόγω πρόωρης αποχώρησης.


Για την «πρεμιέρα» του μέτρου, η ανακοίνωση των χρεώσεων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας θα πραγματοποιηθεί από τις εταιρείες έως την 10η Ιουλίου 2022. Στους λογαριασμούς κατανάλωσης θα αποτυπώνονται σε ευδιάκριτο σημείο όλες οι χρεώσεις προμήθειας που έχουν ανακοινωθεί μέχρι την έκδοση του λογαριασμού και διακριτά (με το ίδιο μέγεθος χρησιμοποιούμενων χαρακτήρων, χρώματος και φόντου), η επιδότηση που θα παρέχεται από πόρους του Ειδικού Λογαριασμού «Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης».insider.gr 

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]