ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


CINE Καπνικός – Το νέο θερινό σινεμά της πόλης μας!

Φέτος, από την 15η Ιουνίου έως και την 15η Σεπτεμβρίου 2022, στην αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης θα λειτουργήσει Θερινός Κινηματογράφος.
Φέτος, από την 15η Ιουνίου έως και την 15η Σεπτεμβρίου 2022, στην αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης θα λειτουργήσει Θερινός Κινηματογράφος. Το ιστορικό “Αράνι” του Ινστιτούτου της Φλέμινγκ, μετά τον Σεπτέμβριο θα χρησιμοποιηθεί ως μόνιμος χώρος προβολής ταινιών.
Ένας από τους βασικούς στόχους της ομάδας είναι η αναβίωση της κουλτούρας του θερινού σινεμά στην πόλη της Κατερίνης, η συγκέντρωση φωτογραφικού υλικού, η ψηφιοποίησή του και η καταγραφή μαρτυριών της περιόδου 1960 – 1980, όταν στην πόλη της Κατερίνης τα καλοκαίρια λειτουργούσαν έως και 6 θερινοί κινηματογράφοι.

Αυτό το καλοκαίρι θα προβληθούν συνολικά δέκα ταινίες, κυρίως πολιτικά ντοκιμαντέρ. Οι προβολές θα πραγματοποιούνται την 1η και την 3η Δευτέρα κάθε μήνα (δηλαδή κάθε 15 μέρες) και η είσοδος θα είναι ελεύθερη ενώ οι επισκέπτες θα καλούνται να προσφέρουν αντί εισιτηρίου, υλικά αγαθά για την κάλυψη των αναγκών των Κοινωνικών Δομών του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης.

Μεταξύ των σκηνοθετών που έχουν επιλεγεί για την θερινή περίοδο 2022 είναι οι Γιώργος Αυγερόπουλος, ο Αστέρης Κούτουλας και ο Χρύσανθος Κωνσταντινίδης ενώ εντός των επόμενων ημερών θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα προβολής της θερινής περιόδου με δύο προτάσεις ταινιών από την Πρωτοβουλία Γυναικών Κατερίνης.

Με την πλήρη ανακαίνιση του παλαιού υπαίθριου ξηραντήριου καπνών, το ιστορικό “Αράνι” του Ινστιτούτου της Φλέμινγκ, μετά τον Σεπτέμβριο θα χρησιμοποιηθεί ως μόνιμος χώρος προβολής ταινιών του CINE Καπνικός που θα λειτουργεί σε θερμαινόμενο χώρο, με 80 καθίσματα σκηνοθέτη, μόνιμη ηχητική εγκατάσταση και οθόνη προβολής 4 Χ 3μ.

Μέσα από μία διαδικτυακή εφαρμογή όλοι οι πολίτες θα μπορούν να γίνονται μέλη του Cine Καπνικός -χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση- και έτσι να κλείνουν θέσεις αλλά και να αποκτούν τη δυνατότητα συμμετοχής στην επιλογή των ταινιών που θα προβάλλονται όπως και να ενημερώνονται σχετικά με τις δράσεις της ομάδας.

Όσες και όσοι από εσάς επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά στην συντονιστική επιτροπή της νέας δράσης «CINE Καπνικός», μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή 

Πριν όμως αποστείλετε τη δήλωσή σας, διαβάστε προσεκτικά το άρθρο «Ποιοι είμαστε» και τον τρόπο λειτουργίας της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας «Ο Τόπος μου».

Η πρώτη συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022, στις 20:00 στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, στην οδό Φλέμινγκ 8, δίπλα στο πάρκινγκ των δικαστηρίων.


Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *