ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Πυροσβεστική Πιερίας: Άσκηση ετοιμότητας δασικής πυρκαγιάς

Την 24-05-2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00’, πραγματοποιήθηκε άσκηση ετοιμότητας δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2022»,

 στην αγροτοδασική περιοχή της Τ.Κ. Αρωνά, στη Δ.Ε. Ελαφίνας, θέση «Γκουβρομίτσος» του Δήμου Κατερίνης της Π.Ε. Πιερίας, παρουσία του Συντονιστή Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στην άσκηση, συμμετείχαν δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος από την ΠΕ.ΠΥ.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας, τη ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ημαθίας, τη ΔΙ.Π.Υ.Ν. Πιερίας, την Π.Υ. Αλεξάνδρειας, την Π.Υ. Κατερίνης, την Π.Υ. Λιτοχώρου, την Υγειονομική Υπηρεσία Π.Σ. και τη Διεύθυνση Πληροφορικής και Επικοινωνιών, τις οποίες συντόνιζε ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης, συμμετείχαν εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και φορείς από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Γ.Ε.ΕΘ.Α., την ΕΛ.ΑΣ., το Ε.Κ.Α.Β, τη Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών και τη Διεύθυνση Δασών Πιερίας.

Την άσκηση παρακολούθησαν, εκπρόσωποι του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.Π., της Διεύθυνσης Δασών Πιερίας, του Δήμου Κατερίνης, της 24ης Ταξιαρχίας Τεθωρακισμένων Λιτοχώρου, της 113 Π.Μ. Μ.Ε.Ε.Α. Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας και Ανωτάτων Αξιωματικών του Π.Σ..
Κατά την εξέλιξη της άσκησης δόθηκαν οι κύριες προτεραιότητες που περιελάμβαναν, την προστασία του πληθυσμού, της περιοχής που εξελίχθηκε η πυρκαγιά, την προστασία των υποδομών και τον αποκλεισμό εισόδου πολιτών προς την περιοχή εξέλιξης και πιθανής επέκτασής της.
Σκοπός της άσκησης ήταν η διαπίστωση, σε ρεαλιστικές συνθήκες, της επιχειρησιακής ετοιμότητας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης και η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς του. Ταυτόχρονα, δοκιμάστηκε η διαλειτουργικότητα των φορέων στις διαδικασίες διαχείρισης των μέσων τους για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του πληθυσμού.

 Η ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και των υλικών πόρων, ο έλεγχος αξιοπιστίας της υπάρχουσας υλικοτεχνικής υποδομής και των διαθέσιμων μέσων, καθώς και η ένταξη και η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών στη δασοπυρόσβεση αποτέλεσαν έναν επιπλέον στόχο των πραγματοποιηθέντων ασκήσεων. Η αποτελεσματικότητα της συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων υπήρξε καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία της άσκησης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν παρόμοια περιστατικά κατά την αντιπυρική περίοδο έτους 2022.

Ο Διοικητής της ΔΙ.Π.Υ.Ν

Παναγιώτης Γ. Πατσιαλής

Πύραρχος

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *