ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Τέλος οι χειρόγραφες συνταγές Διαβάστε περισσότερα: Τέλος οι χειρόγραφες συνταγέςΌπως έχει γίνει γνωστό, από την 1η Ιουνίου, όλες οι συνταγές θα εκδίδονται και θα εκτελούνται μόνο μέσα από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ. Πιο αναλυτικά, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) ενημερώνει τα μέλη του, ότι η ΗΔΙΚΑ ολοκλήρωσε την εφαρμογή ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και εκτέλεσης συνταγών με γαληνικά σκευάσματα, φάρμακα εξωτερικού μέσω ΙΦΕΤ, εμβολίων απευαισθητοποίησης κ.α.

 Σύμφωνα με έγγραφο της φαρμακευτικής υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ, η καταληκτική ημερομηνία έως ότου οι γιατροί θα μπορούν να εκδίδουν χειρόγραφες συνταγές είναι η 10η Μαΐου. Θα υπάρξει μεταβατική περίοδος έως τις 20 Μαΐου, κατά την οποία θα εκτελούνται από τα φαρμακεία και οι χειρόγραφες και οι ηλεκτρονικές. Από την 1η Ιουνίου 2022, όλες οι συνταγές θα εκδίδονται και θα εκτελούνται μόνο μέσα από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

 Για τις επαναλαμβανόμενες συνταγές οι οποίες έχουν εκδοθεί χειρόγραφα και πρόκειται να εκτελεστούν στα ιδιωτικά φαρμακεία μετά τις 20 Μαΐου, διευκρινίζεται ότι θα πρέπει να επανεκδοθούν από τους γιατρούς ηλεκτρονικά. Παράλληλα, από την 1η Ιουνίου θα ισχύσει η συνταγογράφηση μόνο από δημόσιες δομές για τους ανασφάλιστους πολίτες. 

Το υπουργείο Υγείας ολοκλήρωσε τον πίνακα των εξαιρέσεων, ο οποίος περιλαμβάνει παιδιά και εφήβους κάτω των 18 ετών, αιμοκαθαρόμενους και άτομα με βαριές αναπηρίες. Μέχρι να εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση για τις εξαιρέσεις, οι ανασφάλιστοι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται σε ιδιώτες γιατρούς για τη συνταγογράφησηή τους.

 Η συνταγογράφηση φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους πολίτες, μόνο από γιατρούς δημόσιων νοσοκομείων και δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου.

ipaidia.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *