ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Από δέκα χρόνια φυλακή σε κοσμηματοπώλη και μεσίτη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλο


Σε δέκα χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκαν οι κατηγορούμενοι, κοσμηματοπώλης και μεσίτης, για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλο.


Μεγαλύτερη από τα 8 χρόνια που πρότεινε η εισαγγελέας ήταν τελικά η απόφαση του δικαστηρίου για τους δύο κατηγορούμενους για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. Το δικαστήριο καταδίκασε τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη σε 10 χρόνια φυλάκισης.

Ο εισαγγελέας πρότεινε οι δύο καταδικασθέντες να μην πάρουν αναστολή ενόψει της έφεσης, αλλά ο κοσμηματοπώλης ,λόγω της ηλικίας του να εκτίσει κατ' οίκον την ποινή του. Μετά τη διακοπή το δικαστήριο αποφάσισε να μην δώσει αναστολή σε κανέναν από τους δύο, Στο σπίτι του θα εκτίσει ποινή ο κοσμηματοπώλης.
Αθωώθηκαν οι Αστυνομικοί


Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έκρινε ένοχους για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης τον 77χρονο ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλαδστωνος Σπ. Δημόπουλο και τον 59χρονο μεσίτη Αθ. Χορταριά.


Μετά από διάσκεψη περίπου 3 ωρών, οι (τακτικοί και λαϊκοί) δικαστές έκριναν κατά πλειοψηφία ότι οι δύο άνδρες, κοσμηματοπώλης και μεσίτης, θα πρέπει να καταδικαστούν για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία.

Δυο ένορκοι είχαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστούν για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, ενώ απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Το δικαστήριο κήρυξε αθώους τους τέσσερις αστυνομικούς που συμμετείχαν στη σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου, με την απόφαση να λαμβάνεται κατά πλειοψηφία (4-3) καθώς η πρόεδρος και δύο ένορκοι είχαν την άποψη πως θα πρέπει να καταδικαστούν για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3) καθώς η πρόεδρος και δύο ένορκοι είχαν την άποψη πως θα πρέπει να καταδικαστούν για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Στο δικαστήριο δημιουργήθηκε ένταση τόσο μέσα στην αίθουσα όσο και έξω από αυτή. «Ντροπή, ξεφτίλες» ακούστηκε και την οικογένεια Κωστόπουλου και τη Μάγδα Φύσσα να αντιδρά στην απόφαση με την πρόεδρο να ζητά να περάσουν έξω αλλιώς θα υπάρξουν συλλήψεις για διατάραξη                                            dikaiologitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *