ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Ικανοποίηση και ευχαριστίες Μπαραλιάκου για την ένταξη του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας του αρχαιολογικού χώρου του Δίου στο Ταμείο Ανάκαμψης

Ειδικότερα, ο κ. Μπαραλιάκος σημείωσε πως αισθάνεται δικαιωμένος για την προώθηση ενός έργου, που αποτέλεσε προτεραιότητά του και ασχολήθηκε επισταμένα από την πρώτη στιγμή εκλογής του.Την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες του προς την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, τον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Θόδωρο Σκυλακάκη και τον ΓΓ του Υπ. Πολιτισμού Γ.Διδασκάλου, 

για την ένταξη της αντιπλημμυρικής προστασίας του αρχαιολογικού χώρου του Δίου στο Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 2.250.000€, εξέφρασε στις προσωπικές του σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος.

Ειδικότερα, ο κ. Μπαραλιάκος σημείωσε πως αισθάνεται δικαιωμένος για την προώθηση ενός έργου, που αποτέλεσε προτεραιότητά του και ασχολήθηκε επισταμένα από την πρώτη στιγμή εκλογής του.

Οι πλημμύρες και οι μεγάλες καταστροφές στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου το 2017, ανέδειξαν για άλλη μια φορά το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής και την αναγκαιότητα για υλοποίηση μόνιμων και μεγάλων παρεμβάσεων αντιπλημμυρικής θωράκισης του χώρου.

Τον Φεβρουάριο του 2021 και μετά από συνεχή ενασχόλησή του με το συγκεκριμένο θέμα, ο ΓΓ του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Διδασκάλου του γνωστοποίησε την πρωτοβουλία του Υπουργείου για ένταξη των αντιπλημμυρικών έργων στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου σε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό εργαλείο. (Περισσότερα στοιχεία για την συνάντηση εδώ)

Την πιθανότητα ένταξης της αντιπλημμυρικής προστασίας επανέλαβε ο κ. Μπαραλιάκος και στην συνάντησή του με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη. (Περισσότερα στοιχεία για την συνάντηση εδώ)

Η ιδέα ωρίμασε, η συνεργασία ευόδωσε και πλέον η αντιπλημμυρική προστασία του αρχαιολογικού χώρου, ύψους 2.250.000€ , συμπεριλαμβάνεται στις αποφάσεις που υπέγραψε ο αρμόδιος για την υλοποίηση του «Ελλάδα 2.0» Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, σε πακέτο 57 έργων συνολικού προϋπολογισμού 1,7 δισ € που εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Έκδηλη, επομένως, η ικανοποίηση για ένα έργο που θα προστατεύσει και θα αναβαθμίσει σημαντικά το πολιτιστικό φορτίο της ευρύτερης περιοχής του Δίου και της Πιερίας.Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *