ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Πιερία: Ανάδειξη των Κύριων Παραδοσιακών Εθίμων του Νομού μας
Αναβιώθηκαν και φέτος κατά τις Άγιες Αναστάσιμες ημέρες του Πάσχα στα ορεινά χωριά του Δήμου Πέτρας των Πιερίων μας τα Πασχαλινά Χοροστάσια με μεγάλη, ένθερμη συμμετοχή από όλο το κόσμο με κατάνυξη, προσευχή ως προς τον εορτασμό των θρησκευτικών πανηγύρεων, αλλά και με χαρά, κέφι, χορό, αντάμωμα και τραγούδι στα χοροστάσια μας απλά, λιτά και παραδοσιακά όπως παλιά..

Μνήμες τις οποίες μας ξύπνησε με το λάλημα της Γκάιντας ο Γεώργιος Τσιρίμπασης καλλιτέχνης της παραδοσιακής μουσικής και λάτρης αυτής, ήθη και έθιμα των παππούδων μας.. πέρασμα μιας άλλης εποχής, μιας ζωντάνιας υπερήφανης, καθαρής, η οποία με το πέρασμα των χρόνων τείνει να σβήσει αλλά σιγοκαίει.. υποχρέωση όλων μας είναι να τα διατηρήσουμε αλλά και να τα μεταλαμπαδεύσουμε στις νεότερες γενιές..Φωτογραφίες από τη Δεύτερη και Τρίτη Ημέρα του Πάσχα στη Μεσαία Μηλιά Πιερίας στο Άγιο Γεώργιο Αγιονέρι , στη Μπάρα στο Ξωκκλήσι του Αγίου Νικολάου και από την Ανακομιδή λειψάνών του Αγίου Αθανασίου στις Καρυές..

Και του χρόνου με υγεία..
Χριστός Ανέστη!!

Πρόσκληση..

Σας περιμένουμε στις 20 Μαΐου το πρωί

Στην Μόρνα Πιερίας (Σκοτεινά) για τον εορτασμό της Ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Νικολάου στην Εκκλησία του χωριού, για να αναβιώσουμε όπως κάθε χρόνο το Χοροστάσι της Μόρνας μας με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια με τη συνοδεία Γκάιντας..
Τη προηγούμενη ημέρα θα διεξαχθεί το απόγευμα εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *