ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Ας φτιάξουμε το μαγιάτικο στεφάνι μας!

Πρωτομαγιά η γιορτή της άνοιξης! Η φύση αναγεννάται και σκορπίζει τα υπέροχα χρώματά και τις ευωδιές της. Και όπως η παράδοση ορίζει κάθε χρόνο τέτοια μέρα φτιάχνουμε το μαγιάτικο στεφάνι μας για να στολίσουμε την πόρτα του σπιτιού μας.

Πρόκειται για ένα πανάρχαιο έθιμο που τηρείται πιστά σε κάθε μεριά της χώρας και έχει ιδιαίτερο συμβολισμό.
Παλιότερα, οι γυναίκες, κυρίως οι ανύπαντρες, μάζευαν από νωρίς το πρωί τα λουλούδια, για να φτιάξουν το μαγιάτικο στεφάνι, το οποίο θα έφερνε τύχη και ευημερία στο σπιτικό τους και θα τα προστάτευε από το κακό το μάτι.
 Μάλιστα η παράδοση λέει πως πολλοί χρησιμοποιούσαν και μια σκελίδα σκόρδου για το κακό το μάτι.

Κύρια συστατικά ήταν η ευλύγιστη βέργα από κλίμα την οποία έδεναν κυκλικά και στόλιζαν με λουλούδια και κλαδάκια καρποφόρων δέντρων, όπως η αμυγδαλιά, η συκιά και η ροδιά.
Πώς θα σας φαινόταν φέτος να πρωτοτυπήσετε και να φτιάξετε ένα στεφάνι διαφορετικό από κάθε άλλη χρονιά;

Παρακάτω σας δίνουμε πρωτότυπες ιδέες:Χρησιμοποιήστε βέργες από κλίμα και με κομμάτι από λινάτσα, φτιάξτε έναν όμορφο φιόγκο. Στολίστε ένα κομμάτι της βέργας με πασχαλινά στολίδια μιας και το Πάσχα συνέπεσε με την ημέρα της Πρωτομαγιάς αλλά και λουλούδια.Σε πιο minimal εκδοχή μπορείτε να κάνετε κάτι απλό σαν την παραπάνω φωτογραφία.Επιλέξτε ένα μόνο είδος λουλουδιού, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό….Και σε περίπτωση που δεν έχετε χρόνο αλλά δεν σας πάει η καρδιά να αφήσετε την πόρτα σας χωρίς στεφάνι το λάστιχο του κήπου θα σας λύσει τα χέρια!Πηγές

https://gr.pinterest.com/pin/329466528965951770/
https://gr.pinterest.com/pin/483855553692678127/
https://gr.pinterest.com/pin/377950593705366892/
https://gr.pinterest.com/pin/146578162850585909/
https://gr.pinterest.com/pin/17789225400362389

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *