ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Πετρέλαιο: Στα 114 δολάρια η τιμή του μπρεντ - Πέμπτη ημέρα ανόδου

Η ταξιδιωτική κίνηση στις ΗΠΑ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται η μεγαλύτερη της τελευταίας διετίας, με την ημέρα μνήμης (Memorial Day) να εορτάζεται τη Δευτέρα 30 ΜαίουΣτα ύψη παραμένουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου καθώς η προσφορά του παραμένει περιορισμένη και η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί στις ΗΠΑ.
Η προθεσμιακή τιμή των συμβολαίων για παράδοση πετρελαίου μπρεντ τον Ιούνιο αυξήθηκε σήμερα, για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση, κατά 0,6% στα 114,3 δολάρια το βαρέλι.

«Το μπρεντ έχει μία ανοδική τάση βοηθούμενο από τις πολύ σφιχτές συνθήκες στην αγορά που από την πλευρά τους οδηγούν στην αναζήτηση ποικιλιών light sweet, από τις οποίες μπορεί να παραχθούν εύκολα βενζίνη και προϊότα ντίζελ», ανέφερε η σουηδική τράπεζα SEB σε σημείωμά της.

Τα αμερικανικά αποθέματα βενζίνης ήταν μειωμένα κατά 4,2 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές της αγοράς.
Αύξηση της κίνησης στις ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο

Η ταξιδιωτική κίνηση στις ΗΠΑ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται η μεγαλύτερη της τελευταίας διετίας, με την ημέρα μνήμης (Memorial Day) να εορτάζεται τη Δευτέρα 30 Μαίου. Η ζήτηση για καύσιμα θα αυξηθεί, έτσι, πολύ καθώς όλο και περισσότεροι οδηγοί βγαίνουν στους δρόμους παρά τις υψηλές τιμές της βενζίνης.

Παράλληλα, η παγκόσμια προσφορά αργού συνεχίζει να είναι σφιχτή, με τους αγοραστές να αποφεύγουν το ρωσικό πετρέλαιο μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει να προσπαθεί να άρει τις επιφυλάξεις της Ουγγαρίας για την επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού αργού πριν από τη σύνοδο κορυφής στις αρχές της άλλης εβδομάδας.

Ωστόσο, ακόμη και χωρίς την επιβολή εμπάργκο, πολλές εταιρείες έχουν σταματήσει τις αγορές από τη Ρωσία, με αποτέλεσμα μία ποσότητα – ρεκόρ της βασικής ποικιλίας της Urals να παραμένει στα πλοία, αναζητώντας αγοραστές.
Με «καπέλο» η αγορά του αζέρικου πετρελαίου

Η διακοπή της αγοράς του Urals έχει αναγκάσει πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες να αναζητούν αντίστοιχες ποικιλίες, οι οποίες όμως είναι σε έλλειψη και έτσι στρέφονται σε υψηλότερης ποιότητας αργό, όπως το light sweet.

Καθώς, όμως, η παραγωγή και για τις ποικιλίες αυτές είναι υπό πίεση, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος για την εξασφάλιση προμηθειών, ωθώντας σε ακόμη υψηλότερες τιμές.

Η αζέρικη ποικιλία, την οποία χρησιμοποιούν τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια, διαπραγματεύεται με τιμή 7,5 έως 8,5 δολάρια υψηλότερη από αυτή του μπρεντ, ένα επίπεδο που δεν είχε καταγραφεί επί πολλά χρόνια, ενώ το πετρέλαιο της κρατικής εταιρείας της Μαλαισίας πωλείται με προσαύξηση 12 δολάρια το βαρέλι σε σχέση με το μπρεντ


imerisia.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *