ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Αντιπυρική περίοδος: Ξεκίνησε από χθές 1η Μαίου και στην Πιερία
Η Ελλάδα λόγω της γεωγραφικής θέσης, του κλίματος, της μορφολογίας του εδάφους, και της βλάστησή της, είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στις δασικές πυρκαγιές, για αυτό και η εξάμηνη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου.

Οι δασικές πυρκαγιές υπήρχαν και θα υπάρχουν, πρέπει όμως να μάθουμε να τις διαχειριζόμαστε!

Ο Κρατικός μηχανισμός αυτό τον καιρό, βρίσκεται στο τελικό στάδιο προετοιμασίας, για την νέα Αντιπυρική περίοδο που ξεκινά την 1η Μαΐου 2022 , ώστε εγκαίρως να αντιμετωπιστούν συμβάντα δασικών πυρκαγιών, και να περιοριστούν στο ελάχιστο οι επιπτώσεις τους στους πολίτες.

Σε εξέλιξη είναι και η διαδικασία απομάκρυνσης καύσιμης ύλης από δασικές περιοχές που επλήγησαν από χιονοπτώσεις, και η περισυλλογή υπολειμμάτων από θαμνώδη ή δενδρώδη βλάστηση, δράση που υλοποίει και στην περιοχή των Βιλίων ( Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας ) και της Οινόης, η Περιφέρεια Αττικής.

Αρκετές είναι οι Περιφερειακές Ενότητες και οι Δήμοι που έχουν συγκαλέσει συσκέψεις του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας τους, για την αντιμετώπιση των Δασικών Πυρκαγιών.

Την Πέμπτη 28 Απριλίου 2022, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών κ. Λουκία Κεφαλογιάννη, συγκάλεσε το Σ.Ο.Π.Π. Βορείου Τομέα Αθηνών “, ( τηλεδιάσκεψη ) με θέμα:

Τον συντονισμό δράσεων, μεταξύ των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων, για την πρόληψη και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των Δασικών πυρκαγιών.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής, Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Πυροσβεστικού Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Υπηρεσιών, Φορέων, και Εθελοντικών Οργανώσεων.


1 of 6Κείμενο – Φωτογραφίες: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

olympiobima.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *