ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Ο Έλον Μασκ έκανε προσφορά να αγοράσει όλο το Twitter αντί 41,39 δισ. δολαρίων
Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ προσφέρθηκε να αγοράσει το Twitter αντί 41,39 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με ενημέρωση της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής των ΗΠΑ.

Ο Έλον Μασκ προσφέρει 54,20 δολάρια ανά μετοχή, premium 38% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής του Twitter την 1η Απριλίου, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσής της πριν από τη δημόσια ανακοίνωση της επένδυσης με ποσοστό άνω του 9% του ιδιοκτήτη και διευθύνοντος συμβούλου της Tesla στην εταιρεία.

Ο Μασκ, όταν αγόρασε το 9% της εταιρείας έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος στο Twitter, ωστόσο αργότερα απέρριψε την πρόσκληση να γίνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μασκ έχει πει ότι αν δεν γίνει δεκτή η προσφορά του, μπορεί να πουλήσει το ποσοστό της εταιρείας που ήδη κατέχει. Υποστήριξε ότι αγοράζει το Twitter για να προστατεύσει την «ελευθερία του λόγου» και να ξεκλειδώσει τις «εξαιρετικές δυνατότητες» του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Η εταιρεία του Twitter, με μια σύντομη ανακοίνωση, επιβεβαίωσε ότι έλαβε την προσφορά του Έλον Μασκ και ότι θα την εξετάσει, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για τις προθέσεις της.

«Η Twitter Inc επιβεβαιώνει ότι έλαβε σήμερα μια μη δεσμευτική πρόταση από τον Έλον Μασκ για την απόκτηση όλων των κοινών μετοχών της Εταιρείας σε μετρητά έναντι 54,20 δολαρίων ανά μετοχή», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Twitter θα εξετάσει προσεκτικά την πρόταση για να καθορίσει την πορεία δράσης που πιστεύει ότι είναι προς το καλύτερο συμφέρον της Εταιρείας και όλων των μετόχων του Twitter».


efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *