ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Παραλίγο Τρίτος Παγκόσμιος! Οι ΗΠΑ εξέταζαν επίθεση Tomahawk στο Ντονμπάς- Καταρτίζουν σχέδιο πυρηνικής απάντησης στη Ρωσία

Τα κέντρα λήψης αποφάσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες καταρτίζουν πολλαπλά σχέδια για σύγκρουση με τη Ρωσική Ομοσπονδία

Ηαμερικανική πλευρά δεν τόλμησε να κάνει το βήμα που θα οδηγούσε σε αναπόφευκτη έναρξη του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ.


Σύμφωνα με το SM-News, οι αρχές των ΗΠΑ εγκατέλειψαν την ιδέα να προχωρήσουν σε ενεργές επιχειρήσεις στο Ντονμπάς. Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Αλεξέι Λεονκόφ είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ εξέταζαν το ενδεχόμενο να επιτεθούν στο DPR και το LPR από τη θάλασσα ακόμη και πριν από τη στρατιωτική παρέμβαση των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η Βορειοατλαντική Συμμαχία σχεδίαζε ένα χτύπημα με πυραύλους Tomahawk υψηλής ακρίβειας.

«Την παραμονή της ειδικής επιχείρησης, η ηγεσία των δυτικών χωρών συζήτησε τη συμμετοχή του αμερικανικού στόλου σε αυτή τη σύγκρουση. Τους ενδιέφερε το ερώτημα εάν η Ρωσία θα αντιδρούσε στην εκτόξευση των Tomahawks στο Ντόνιετσκ», σημείωσε ο ειδικός.

Οι Αμερικανοί πρότειναν ότι η Ρωσία θα αντιδρούσε στην πτήση των πυραύλων Tomahawk κοντά στα εδάφη της.

«Συνειδητοποίησαν ότι ήταν απαραίτητο να επιτευχθεί ένα σχολαστικό πέρασμα ενός πυραύλου μεταξύ Κριμαίας και Υπερδνειστερίας, ώστε να μην καταρριφθεί. Και σίγουρα θα καταστραφούν. Οι δυτικοί πολιτικοί έχουν καταλάβει ότι η Ρωσία θα έρθει σε αντιπαράθεση σε κάθε περίπτωση όταν εκτοξεύει πυραύλους στο Ντονμπάς», είπε ο Λεονκόφ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ αρνήθηκαν να επιτεθούν στο Ντονμπάς με Tomahawks για να μην προκληθεί το ξέσπασμα του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Το Tomahawk είναι ένας υποηχητικός πύραυλος κρουζ μέσης εμβέλειας που εκτοξεύεται από πλοία και υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Παρέχει ικανότητα κρούσης μεγάλης εμβέλειας, σε βάθος. Το Tomahawk μπορεί να μεταφέρει είτε συμβατικά είτε πυρηνικά ωφέλιμα φορτία, αν και οι πολιτικές αποφάσεις έχουν καταργήσει σταδιακά τον πυρηνικό τους ρόλο.


Το Tomahawk χρησιμοποιήθηκε πιο πρόσφατα από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στις πυραυλικές επιθέσεις κατά της Συρίας το 2018, όταν εκτοξεύτηκαν 66 πύραυλοι με στόχο συριακές εγκαταστάσεις που υποτίθεται είχαν αποθηκευτεί χημικά όπλα.


Μια σημαντική βελτίωση στο Tomahawk είναι οι δικτυοκεντρικές δυνατότητες πολέμου, χρησιμοποιώντας δεδομένα από πολλαπλούς αισθητήρες (αεροσκάφη, UAV, δορυφόρους, πεζικό, τανκς, πλοία) για να βρει τον στόχο του. Θα μπορεί επίσης να στέλνει δεδομένα από τους αισθητήρες του σε αυτές τις πλατφόρμες.

Παράλληλα, ο στρατιωτικός πολιτικός επιστήμονας Αλεξάντερ Περέντζιεφ σε συνέντευξή του στο Ukraina.ru μίλησε για τα οφέλη της Δύσης από την προμήθεια όπλων στο Κίεβο. Η Δύση όχι μόνο προμηθεύει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας με όπλα και προκαλεί κλιμάκωση της σύγκρουσης, αλλά επίσης βγάζει χρήματα στην αγορά εξοπλισμού και όπλων.


«Υπήρχε το Αφγανιστάν, μέσα από αυτή την κατάσταση ήταν βολικό για τις Ηνωμένες Πολιτείες να πραγματοποιήσουν αυτό το είδος πώλησης - τελικά, είναι εύκολο να διαγραφούν, χωρίς λογιστικά», σημείωσε ο ειδικός.

Ο Περέντζιεφ είπε ότι ο όγκος του εμπορίου μπορεί να προσδιοριστεί μόνο με την έμμεση καταμέτρηση του αριθμού των αποθηκών που έχουν ήδη καταστραφεί και εξακολουθούν να παραμένουν στην Ουκρανία.

Η Βορειοατλαντική Συμμαχία μπορεί να συνεχίσει να στέλνει όπλα στην Ουκρανία, αλλά μην ξεχνάτε τα logistics. Η κατάσταση στο χώρο δοκιμών Yavoriv έδειξε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας μπορούν γρήγορα να καταστρέψουν δυτικά όπλα στην Ουκρανία.


Πάντως, σύμφωνα με το SM-News, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αρχίσει να καταρτίζουν σχέδιο δράσης σε περίπτωση πιθανής χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Μόσχα. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, επεξεργάζονται σενάρια για απάντηση από την Ουάσιγκτον και τους συμμάχους της.

Ο στρατιωτικός δημοσιογράφος Βίκτορ Μπαράνετς μίλησε για την πιθανότητα τακτικής πυρηνικής επίθεσης στα κέντρα λήψης αποφάσεων - στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Ολοένα και περισσότερες δηλώσεις για πυρηνικά όπλα ξεφεύγουν από το στόμα των δυτικών πολιτικών. Ξύνουν τα κεφάλια τους πολύ σοβαρά τώρα, γιατί τα τροχόσπιτα με όπλα στο έδαφος της Πολωνίας είναι ήδη έτοιμα», είπε ο Μπαράνετς.

Σύμφωνα με τον ειδικό, η Βαρσοβία ενδέχεται να αποφασίσει για την «πατρονία» της Πολωνίας επί της Ουκρανίας, καθώς έχει στραμμένα τα μάτια της σε αρκετές περιοχές της γειτονικής χώρας.pentapostagma.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *