ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Καμουφλάζ! Τεράστια μπλόφα με φουσκωτά S-400- Τα βρετανικά MANPADS κατέρριψαν ρωσικό UAV Orlan-10

Τα βρετανικά MANPADS έκαναν το ντεμπούτο τους στον πόλεμο της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας- Μια μονάδα αεράμυνας της 95ης Ταξιαρχίας Αεροπορικής Εφόδου κατέστρεψε ένα ρωσικό UAV Orlan-10
Τα νέα ρωσικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-400, έχουν αναπτυχθεί σε διάφορα προσωρινά κατεχόμενα αεροδρόμια στη νότια Ουκρανία. Αλλά υπάρχει μια παρατήρηση: αυτά τα S-400 είναι φουσκωτά!

Ο εχθρός πιστεύει ότι αυτό το στρατιωτικό τέχνασμα, θα προκαλέσει σύγχυση στην ουκρανική αεροπορία να διακρίνει μεταξύ της πραγματικής και της μονάδας που μοιάζει με αερόστατο.

Τα φουσκωτά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300/S-400 αντιγράφουν με ακρίβεια τα πραγματικά, ταιριάζουν με το μέγεθος κάθε μηχανήματος του συγκροτήματος, δηλαδή: εκτοξευτής, σύστημα ραντάρ, φορτηγό μεταφοράς και φόρτωσης κ.λπ.

Κάθε διάταξη μηχανής, καθιστά δυνατή την αναπαραγωγή των χαρακτηριστικών αποκάλυψης μιας πραγματικής μηχανής στο εύρος μήκους κύματος οπτικού, θερμικού και ραντάρ. Για να μπορέσουν να τρομάξουν τους πάντες, με πιθανή δύναμη πραγματικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων. Τουλάχιστον, έτσι πιστεύουν οι Ρώσοι προγραμματιστές και προμηθευτές.

Αλλά είναι πολύ εύκολο για να είναι αληθινό. Σύμφωνα με το Defense Express , οι ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες γνωρίζουν την ακριβή θέση τόσο των πραγματικών όσο και των τεχνητών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων.

Εν τω μεταξύ μια μονάδα αεράμυνας της 95ης Ταξιαρχίας Αεροπορικής Εφόδου, κατέστρεψε ένα ρωσικό UAV Orlan-10 χρησιμοποιώντας ένα βρετανικής κατασκευής ανθρωποφορητό σύστημα αεράμυνας Starstreak.

Η υπηρεσία Τύπου του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, ανέφερε αυτό στο Telegram , αναφερόμενη στη Διοίκηση των Ουκρανικών Δυνάμεων Αεροπορικής Επίθεσης.


«Στην περιοχή του Χάρκοβο, μια μονάδα αεράμυνας της 95ης Ταξιαρχίας Αεροπορικής Εφόδου των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, χρησιμοποίησε ένα βρετανικής κατασκευής Starstreak MANPADS και κατέστρεψε με επιτυχία ένα άλλο ρωσικό UAV Orlan-10», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Η υπηρεσία Τύπου είπε ότι αυτό, είναι το δεύτερο drone Orlan-10 που καταρρίφθηκε από Ουκρανούς στρατιώτες, με το πρώτο UAV αυτού του τύπου να καταρρίπτεται στις 7 Απριλίου.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις αεροπορικής επίθεσης, δείχνει την πρώτη πολεμική χρήση ενός Starstreak MANPADS από μια ουκρανική μονάδα αεράμυνας.


Το StarStreak αναπτύχθηκε από τη βρετανική εταιρεία Shorts Missile Systems και κατασκευάστηκε από την Thales Air Defense στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σημειώστε ότι, το StarStreak υιοθετήθηκε το 1997 και είναι μια «νεότερη» εξέλιξη από τον πύραυλο Stinger. Επίσης, αυτό το MANPADS έχει πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά υψηλής απόδοσης.

Το HVM είναι ένας πύραυλος κατευθυνόμενος με λέιζερ. Ο χειριστής «εγκλωβίζει» τον στόχο, ενώ κοιτάζει μέσα από μια μονάδα σκόπευσης. Μόλις εκτοξευθεί, μια αρχική ανάφλεξη πυραύλων ωθεί τον πύραυλο σε ασφαλή απόσταση μακριά από τη μονάδα εκτόξευσης. Μια δευτερεύουσα ανάφλεξη επιταχύνει το βλήμα σε ταχύτητα κρούσης 3,5 Mach (3,5 φορές την ταχύτητα του ήχου).

Ο ελαφρύς πύραυλος 14 κιλών της Starstreak, έχει δηλωμένο επιχειρησιακό βεληνεκές άνω των 7 χιλιομέτρων, με την Thales να δηλώνει ότι τα όπλα ακριβείας έχουν «χαμηλές παράπλευρες ζημιές».


Αναφέρεται επίσης ότι, είναι το ταχύτερο σύστημα επιφανείας-αέρος μικρής εμβέλειας στον κόσμο, με μέγιστη ταχύτητα πάνω από 3 Mach.

Όπως ανέφερε η Defense Express , το ρωσικό προηγμένο UAV Orion καταρρίφθηκε νωρίτερα στην Ουκρανία. Ήταν η πρώτη απώλεια από τον εχθρό αυτού του είδους UAV.


Στρατιώτες της 24ης Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κατέρριψαν το προηγμένο ρωσικό drone Orlan-30, ανέφερε η Ταξιαρχία στο Facebook. «Το drone καταρρίφθηκε ως αποτέλεσμα ηλεκτρονικής επίθεσης παρεμβολών», αναφέρει.

Το Orlan-30 μια πρόσφατη τροποποίηση στην τεχνολογία UAV Orlan-10 που έχει αναπτυχθεί εκτενώς από τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία έχει μάζα απογείωσης 27 κιλά, συμπεριλαμβανομένου ωφέλιμου φορτίου 8 κιλών.


Το ρωσικό drone που καταρρίφθηκε διαπιστώθηκε ότι ήταν εξοπλισμένο με δεξαμενή νερού οικιακής χρήσης τροποποιημένη για χρήση ως δεξαμενή καυσίμου.

Το προηγμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος Orion UCAV της Ρωσίας κατέρριψε η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία στις 7 Απριλίου, όπως είχε αναφέρει προηγουμένως η Defense Express. Το Orion ήταν το πρώτο από αυτά τα drones που χάθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία.                                                                   pentapostagma.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *