ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Στοχευμένες επιθέσεις Ρώσων! Με πυραύλους υψηλής ακριβείας κατέστρεψαν ουκρανικούς S-300- Κυριαρχούν στον αέρα τα Ka-52

Νέα πλάνα από τις μάχιμες επιχειρήσεις των πληρωμάτων των επιθετικών ελικοπτέρων Ka-52 στην Ουκρανία - Η αεροπορία των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων έπληξε 86 στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας - Ουκρανοί εθνικιστές που υποχωρούσαν από τη Μαριούπολη κατέλαβαν δύο ξένα πλοία


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε την Κυριακή πλάνα από τις μάχιμες επιχειρήσεις των πληρωμάτων των επιθετικών ελικοπτέρων Ka-52 για την καταστροφή τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.


Τα πληρώματα της αεροπορίας του στρατού επεξεργάστηκαν τη μαχητική χρήση πυραύλων και φορητών όπλων από χαμηλά υψόμετρα. Οι πιλότοι έδρασαν σε ζευγάρια, καταστρέφοντας μια συνοδεία εξοπλισμού και αντιαεροπορικών εγκαταστάσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ανέφερε σε σχόλιο του υπουργείου.


Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια ρωσικής εισβολής, η στρατιωτική αεροπορία εκτελεί καθήκοντα συνοδείας νηοπομπών, καταστροφής τεθωρακισμένων οχημάτων, παράδοσης στρατευμάτων, στρατιωτικού φορτίου, αεροπορικής υποστήριξης μονάδων που εκτελούν καθήκοντα στο επιχειρησιακό πλαίσιο που έχει οριστεί.Προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων, ο ουκρανικός στρατός προσπάθησε να αναδιατάξει τα όπλα του σε ανατολική κατεύθυνση, ωστόσο, μια τεράστια συνοδεία εξοπλισμού καταστράφηκε ολοσχερώς από μια μαζική επίθεση από ρωσικά ελικόπτερα Ka-52.


Το παρουσιαζόμενο βίντεο δείχνει την προετοιμασία των Ρώσων πιλότων ελικοπτέρων για την εκτέλεση της αποστολής μάχης, καθώς και τη διαδικασία εντοπισμού και εξάλειψης ουκρανικής στρατιωτικής συνοδείας σε μία από τις κατευθύνσεις. Ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων από ρωσικά μαχητικά ελικόπτερα, καταστράφηκαν συστήματα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης, τεθωρακισμένα οχήματα και αντιαεροπορικές εγκαταστάσεις, οι οποίες δεν είχαν καν χρόνο να απαντήσουν σε μια απροσδόκητη επιδρομή της ρωσικής στρατιωτικής αεροπορίας.


Στο βίντεο, μπορείτε να δείτε ότι παρά τη χρήση μη κατευθυνόμενων πυραύλων, τα χτυπήματα των Ρώσων πιλότων ελικοπτέρων είναι εξαιρετικά ακριβή - στην πραγματικότητα, μόνο ένα πέρασμα ήταν αρκετό για να καταστρέψει την ουκρανική στρατιωτική συνοδεία. Αυτό μαρτυρεί το υψηλότερο επίπεδο επαγγελματισμού των Ρώσων πιλότων.


Επιπλέον, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν τους εκτοξευτές των ουκρανικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-300 κοντά στο Σταρομπογκντάνοβκα και στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Τσουγκούεφ με πυραύλους αέρος. Αυτό ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους την Κυριακή ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Πύραυλοι υψηλής ακρίβειας που εκτοξεύτηκαν από τον αέρα στην περιοχή του χωριού Σταρομπογκντάνοβκα , στην περιοχή Μικολάιβ και στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Chuguev, κατέστρεψαν εκτοξευτές ουκρανικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-300 που εντοπίστηκαν από αναγνώριση», δήλωσε ο Κονασένκοφ.


Η αεροπορία των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων έπληξε 86 στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας, είπε ο ίδιος.

«Η επιχειρησιακή τακτική αεροπορία των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων έπληξε 86 στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας. Ανάμεσά τους δύο θέσεις διοίκησης, δύο αποθήκες πυρομαχικών, τρεις αποθήκες καυσίμων, τρεις εγκαταστάσεις συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων, καθώς και 49 οχυρά και περιοχές συγκέντρωσης Ουκρανικού στρατιωτικού εξοπλισμού», συμπλήρωσε ο Κονασένκοφ.


Σύμφωνα με τον Κονασένκοφ, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν επίσης οκτώ ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στον αέρα στις περιοχές των οικισμών Ολχοβάτοβκα, Νοβάγια Αστραχάν, Αβντέεβκα, Σαχτέρσκογιε, Κουράκοβο, Νοβοσέλοβκα Βτοράγια, Βέσελε.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καταστρέψει 436 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), 232 συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων (MLRS) και 2.052 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.


«Συνολικά, από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, 127 αεροσκάφη, 98 ελικόπτερα, 234 S-300, Buk-M1, αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Osa AKM, 436 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 2.052 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 232 εγκαταστάσεις συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων , 894 πυροβόλα και όλμοι πεδίου, καθώς και 1.975 μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων έχουν καταστραφεί», είπε ο Ρώσος υποστράτηγος.

Παράλληλα, Ουκρανοί εθνικιστές που υποχωρούσαν από τη Μαριούπολη κατέλαβαν δύο ξένα πλοία, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή ο αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνιετσκ (DPR), Έντουαρντ Μπασουρίν.


«Στο επίνειο της πόλης της Μαριούπολης, τα υπολείμματα των ουκρανικών εθνικιστικών μονάδων κατέλαβαν δύο ξένα πλοία, τα Tsarevna και Lady Augusta. Κρατώντας ομήρους τα πληρώματα αυτών των πλοίων, οι εθνικιστές του Αζόφ πυροβολούν από καταστρώματα από όλμους 120 χιλιοστών, διάφορους τύπους εκτοξευτών χειροβομβίδων και φορητά όπλα. Η τύχη των μελών του πληρώματος αυτών των πλοίων και η κατάσταση της υγείας τους δεν είναι ακόμη γνωστή. Η Λαϊκή Πολιτοφυλακή του Ντονιέτσκ, μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να σώσουν τις ζωές των ναυτών που κρατούνται βίαια από Ουκρανούς εθνικιστές», αναφέρει η υπηρεσία Τύπου της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Ντονιέτσκ στο κανάλι της στο Telegram.

Επιπλέον, χθες, η ουκρανική πλευρά εκτόξευσε περισσότερα από 300 βλήματα και νάρκες από πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών BM-21 Grad 122 mm, πυροβόλα 152 και 122 mm και όλμους 120 και 82 mm. Σύμφωνα με πληροφορίες, περιοχές 14 οικισμών της δημοκρατίας έπεσαν υπό βομβαρδισμό. Τραυματίστηκαν 31 πολίτες, ανάμεσά τους ένα παιδί. 36 κτίρια κατοικιών και οκτώ εγκαταστάσεις υποδομής υπέστησαν ζημιές.


Η κατάσταση στη γραμμή επαφής στο Ντονμπάς κλιμακώθηκε στις 17 Φεβρουαρίου. Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνιετσκ και του Λουγκάνσκ, ανέφεραν τους πιο έντονους βομβαρδισμούς από την Ουκρανία τους τελευταίους μήνες.

Στις 21 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την αναγνώριση της κυριαρχίας του DNR και του LNR. Η Ρωσία αναγνώρισε τις δημοκρατίες σύμφωνα με τα συντάγματα των DPR και LPR εντός των συνόρων των περιοχών Ντόνιετσκ και Λουγκάνσκ στις αρχές του 2014.


Στις 24 Φεβρουαρίου, ο Πούτιν, ανταποκρινόμενος στο αίτημα των ηγετών των δημοκρατιών του Ντονμπάς για βοήθεια, ανακοίνωσε ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ενώ οι DPR και LPR ξεκίνησαν μια επιχείρηση για την απελευθέρωση των εδαφών τους, που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο του Κιέβου.                                              pentapostagma.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]