ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Σεισμοί στη Θήβα - Ευθύμιος Λέκκας στο ethnos.gr: Ακολουθία σε μικρά ρήγματα - Ανησυχία για τον ΕυβοϊκόEurokinissi


Με ενδιαφέρον παρατηρεί η επιστημονική κοινότητα της χώρας τη σεισμική δραστηριότητα διαρκείας που εξελίσσεται στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.


Μόνο το τελευταίο 12ωρο σήμερα Πέμπτη 7 Απριλίου, έγιναν τρεις σεισμοί κοντά στα 4 Ρίχτερ που προέρχονταν όλοι από τα μικρά ρήγματα γύρω από την ευρύτερη της Βοιωτίας - Ασωπίας.Όλοι οι σεισμοί έχουν κοινά χαρακτηριστικά και εστιακό βάθος από 5 έως 12 χιλιόμετρα γεγονός που τους κάνει ιδιαίτερα αισθητούς, ενώ αυτοί που είναι πάνω από 3,5 Ρίχτερ γίνονται αισθητοί και στην Αθήνα και κυρίως στις περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής.Το ethnos.gr επικοινώνησε με τον Ευθύμιο Λέκκα ο οποίος παρατήρησε πως από τον Ιούλιο του 2021 οπότε και ξεκίνησε η δραστηριότητα του φαινομένου μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί 2.900 σεισμοί με μεγαλύτερο εκείνον στις 11 Ιουλίου με 4,3 Ρίχτερ.
«Θετικό πως ενεργοποιούνται μόνο μικρά ρήγματα»


«Παρατηρούμε την εξέλιξη του φαινομένου και είμαστε σε διαρκή επαφή και με τον δήμαρχο Θήβας αλλά και άλλους δημάρχους της ευρύτερης περιοχής που ζητούν συνεχώς ενημέρωση», είπε στο ethnos.gr ο Ευθύμης Λέκκας μετά τον διπλό σημερινό σεισμό με 3,7 και 3,8 Ρίχτερ στις 14:38 και 14:44.Όπως τόνισε "είναι θετικό το γεγονός πως δεν έχουν ενεργοποιηθεί όλα μαζί τα πολλά μικρά ρήγματα που υπάρχουν στην περιοχή γιατί σε αντίθετη περίπτωση αυτό θα δημιουργούσε έναν πολύ μεγαλύτερο σεισμό".
Η ανησυχία για τον ΕυβοϊκόΚοινό μυστικό είναι και η ανησυχία των σεισμολόγων για την ευρύτερη περιοχή του Ευβοϊκού: «Αυτό που έχει πλέον ενδιαφέρον είναι να δούμε που εκφορτίζονται αυτές οι δυνάμεις που προκαλούνται από τους σεισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας. Το ενδιαφέρον μας εστιάζεται και στο Βόρειο Ευβοϊκό και στο Νότιο Ευβοϊκό. Ειδικά στο Νότιο Ευβοϊκό το 1948 είχαμε 6,1 Ρίχτερ και επίσης είχαμε επεισόδιο και το 1986. Από τότε δεν είχαμε άλλη σοβαρή δραστηριότητα και είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε ενμήμεροι και προετοιμασμένοι», τόνισε στο ethnos.gr ο Ευθύμιος Λέκκας.ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *